Türk-Afrika İş Konseyi DEİK/Türk-Afrika İş Konseyleri tarafından, T.C. Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Zambiya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Harry Kalaba’nın ülkemize gerçekleştirecekleri resmi ziyaret vesilesiyle 09 Temmuz 2014 Çarşamba günü, 12.30-14.30 saatleri arasında, İstanbul TOBB Plaza’da, konuk Bakan’ın katılımlarıyla bir çalışma yemeği düzenlenmesi planlanmaktadır. Güney Kazakistan Bölge Ekonomisi ve Yatırım İmkanları Toplantısı Kazakistan Cumhuriyeti Güney Kazakistan Vilayeti heyetinin Türkiye´ye yapacağı ziyaret çerçevesinde 14 Temmuz 2014 tarihinde, İstanbul TOBB Plaza´da "Güney Kazakistan Bölge Ekonomisi ve Yatırım İmkanları" konulu toplantı ve iş görüşmeleri programı düzenlenecektir. Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas OSB kuruldu Kırıkkale Kayseri yolu üzerinde bulunan 5000 dönümlük alan üzerinde 64 parsel olarak planlanan Türkiye´nin ilk ve tek "Kırıkkale Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi" kuruluşu tamamlanarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı siciline kaydolmuştur. Rusya Fahri Başkonsolosu Tonko Fotev ziyareti Bulgaristan´ın Rusya Fahri Başkonsolosu Tonko Fotev ve beraberindeki iş adamları 3 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 15.00´te Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda Çerkezköy ve Kapaklı´daki iş adamlarıyla bir araya gelecek. Ar-Ge Personel Sayısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Ar-Ge merkezlerinde istihdam edilebilecek en az tam zaman eş değer Ar-Ge personeli sayısı 50 den 30´a düşürülmüştür.