Gümrük Vergilerinin Askıya Alınması Uygulaması hammadde ve yarı mamul niteliğindeki sanayi ürünlerine ilişkin her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerinde yürürlüğe girecek şekilde yapılan askıya alma, üretimi tüketimi karşılamayan ürünlerde ise tarife kontenjanı başvurularının, ülkemiz temsilcilerinin de yer aldığı bir toplantıda Avrupa Komisyonu tarafından müzakere edilerek karara bağlandığı belirtilmiştir. Etiyopya-2. Agro Industry Investment Forum Etiyopya Ankara Büyükelçiliği tarafından, 5-8 Mart 2018 tarihlerinde, Millennium Hall Addis Ababa’da, Etiyopya Başbakanı Sayın Hailemariam Desalegn himayelerinde, Etiyopya devlet otoriteleri ve Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı tarafından organize edilen, “2. Agro-lndustry Investment Forum” adlı bir etkinlik düzenleneceği bildirilmektedir. Fas Dirhemi / Kur Değişikliği Ekonomi Bakanlığı tarafından, Fas hükümetinin 12 Ocak 2018 tarihinde yaptığı açıklama kapsamında, Fas’ta sabit kur rejiminin 15 Ocak 2018 tarihi itibarıyla sonlandırıldığı ve bu kur rejimi değişikliğinin kademeli olarak gerçekleştirileceği bildirilmektedir. 3. Afrika Uluslararası Bilişim ve İletişim Teknolojileri Fuarı Tunus İletişim Teknolojileri ve Dijital Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile Tunisie-Afrique Export tarafından, 10-12 Nisan 2018 tarihlerinde, Tunus’ta, “3. Afrika Uluslararası Bilişim ve İletişim Teknolojileri Fuarı (SIT1C Africa 2018)” adlı bir etkinlik düzenleneceği bildirilmektedir. İşbirliği Kuveyt makamlarınca Büyükelçiliğimize yapılan bilgilendirmede, Kuveyt’te 13 Şubat 2018 tarihinde “Irak’ın Yeniden İman ve Kalkınması” etkinlikleri kapsamında Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası, Irak Cumhuriyeti Ulusal Yatırım Komisyonu, Dünya Bankası ve Kuveyt Arap Ekonomik Fonu işbirliğinde bir yatırım forumu düzenleneceği, forumda Irak’ın fizibilite çalışmaları ve lisansları hazır durumda bulunan 85 milyar dolar büyüklüğünde 60 projeyi yatırımcılara sunacağı belirtilmektedir.