Belt and Road Summit:From Theory to Pratice başlıklı Konferans Ambrosetti Forumu yetkilisi Paolo Borzatta’nın Pekin Büyükelçiliğimizi ziyaret ettiği, gerçekleştirilen görüşmede adı geçenin, Ambrosetti Forumu ve Çin Kalkınma Enstitüsü tarafından bu yıl İkincisi 22-23 Kasım 2018 tarihlerinde Shenzhen/Çin’de düzenlenecek olan “Belt and Road Summit: From Theory to Pratice” başlıklı yüksek düzeyli konferans ve yerel iş liderleriyle kapalı yuvarlak masa toplantıları hakkında bilgi vermek suretiyle konuşmacı olarak Pekin Büyükelçimizi anılan Konferans’a davet ettiği ve Türk şirketlerinin de söz konusu faaliyette yer almasının talep edildiği belirtilmektedir. IFEX Philippines Uluslararası Gıda Fuarı Filipinler Uluslararası Ticaret Sergileri ve Heyetleri Merkezi (CITEM) tarafından “12th Edition of IFEX Philippines Uluslararası Gıda Fuarının", 25-27 Mayıs 2018 tarihlerinde, Filipinler’de, Metro Manila Pasay şehri Uluslararası Ticaret Merkezi ve Filipinler Ticaret Eğitim Merkezi´nde düzenleneceği belirtilmektedir. Uluslararası Avcılık ve Şahin Sergisi 4-8 Eylül 2018 tarihleri arasında Katar’da Uluslararası Avcılık ve Şahin Sergisi’nin düzenleneceği, avcılık ve şahin avcılığıyla ilgili kültürel mirasın canlandırılması ve bu alanda faaliyet gösteren yerli ve uluslararası firmalar arasında işbirliğinin teşvik edilmesini amaçlayan sergi kapsamında anılan Büyükelçiliğimize de bir alan ayrılmasının öngörüldüğü iletilmektedir. Yönetmelikler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın 23.01.2018 tarih ve 50424630-010.03E.1101 sayılı yazısında kamu alımlarında yeniliği, yerlileştirmeyi ve teknoloji transferini teşvik etmek ve kamu alımları yoluyla yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı hazırlanan “Sanayi İşbirliği Projelerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik´´in 17 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazetede yayınlandığı bildirilmektedir. 9. Uluslararası İş Sağlığı Güvenliği Kongresinin web duyurusu İş Sağlığı ve Güvenliğinde Koordinasyon ve İş Birliği” ana teması altında proses güvenliği, risk yönetimi, davranış bilimleri ve ergonominin de aralarında bulunduğu 31 ana başlıkta iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konuların değerlendirileceği 9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, 6-9 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.