NİJERYA-DOĞRUDAN YATIRIMCILAR ZİRVESİ ETKİNLİĞİ HK. Sayın Üyemiz,İlgi: TOBB’nin 03.05.2018 tarihli ve 0411/6871 sayılı yazısıİlgide kayıtlı yazıda, Abuja Ticaret Müşavirliği tarafından 21-23 Mayıs 2018 tarihlerinde,Abuja’daNijerya... Kurullar ve Toplantılar ile İlgili Diğer İşler Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından Ülkemizin farklı şehirlerinde yürütülen Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi kapsamında 09 Mayıs 2018 tarihinde saat 10:30´da Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda projenin açılış töreni ve devamında da Sınai Mülkiyet ve Hakları konusunda Bilgilendirme Semineri düzenleneceği belirtilmektedir. MAPUTO/MOZAMBİK ULUSLARARASI FUARI HK. Maputo Ticaret Müşavirliği tarafından, 27 Ağustos -2 Eylül 2018 tarihlerinde, Maputo Uluslararası Fuar Merkezi’nde, ‘’Mozambik Yatırım ve İhracatı Teşvik Merkezi (APIEX)’’organizasyonunda, 1964 yılından itibaren her yıl gerçekleştirilen ‘Maputo Uluslararası Fuarı (FACIM)’’ adlı bir etkinlik düzenleneceği bildirilmektedir. Duyurular Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan, 04.09.2013 tarihli ve 28755 sayılı Resmi Gazete´de yayımlanan Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği’nin tanımlar ve kısaltmalar başlıklı 4´üncü maddesinde; ´´İdari eğitim: Servis sorumlusu ve teknik personele Bakanlık tarafından verilecek eğitim", ’´Servis sorumlusu: Yetkili muayene servisinin bu Yönetmelik kapsamındaki faaliyetlerinden Bakanlığa karşı sorumlu olacak şekilde imza yetkisine ve idari eğitim belgesine sahip gerçek kişi" şeklinde tanımlamakta olduğu bildirilmiştir. Türkiye-Moldova Ekonomi Forumu Moldova Ekonomi ve Altyapı Bakanlıgı ile Moldova Yatırım ve İhracat Destek Ajansı (MIEPO) işbirliğinde, 29-30 Mayıs 2018 tarihlerinde Kişinev´de, otomotiv bileşenleri ve tedarikçilerinin katılımları ile Moldova Otomotiv Günleri 2018´in gerçekleştirilecektir. Söz konusu etkinlik, Moldova´nın önde gelen sanayi etkinliklerinden olup, hükümet yetkilileri, firma sahipleri/temsilcileri ve akademisyenlerin katılmaları beklenmektedir.