ODA HABERLERİ

Hacettepe Export ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

İhracatta önemli rol oynayan daimi ticaret merkezi iş modelini Türk ihracatçılar için uygulamaya almak amacıyla Gana’da ticaret merkezi kuran Hacettepe Export Lojistik firması ile Odamız arasında iş birliği protokolü imzalandı.Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Yönetim Başkan Yardımcılarımız Mustafa Ogün Asıl, Sinan Sifil ve Kurulu Üyemiz Murat Narçın ile Hacettepe Export Yetkilisi Alperen Buray’ın katılım sağladığı toplantıda Afrika pazarı hakkında bilgiler paylaşıldı. Üyelerimizin ihracat ağını genişletmek amacıyla imzalanan protokolde, Gana’ya nasıl yatırım yapabileceği ile vergi ve sosyal imkanlara dair yatırım avantajları üzerine istişareler yapıldı. İşbirliği protokolünün üyelerimize sağlayacağı avantajlar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.İş birliği protokolü kapsamında, başvurularını gerçekleştiren üyelerimiz, Afrika’da kurulan ‘Anatolia Trade Center’ ile 20 metrekare alan kiralayarak 365 gün boyunca burada ürünlerini fiziki olarak sergileme fırsatı yakalayacaklar.365 gün aktif satışın yapılabileceği “showroom” sisteminin ile ilgili görüşlerini paylaşan Başkanımız Ahmet Çetin, “Gana’nın liman kenti Akrada Türk firmaların mal ve hizmetlerinin satılması, Türk ihracatçılarının Afrika’daki pazar payının artması ve sürdürülebilir hale getirilmesi, Türk firmalarının ürünlerinin satılabileceği Gana ve komşu ülkelerine alışveriş yapabilecekleri bir Türkiye Pazar yeri kuruluşu. Üyelerimizin ihracat öncesi  girişim konusunda yol göstermek ve böyle bir çalışmaya yönelik tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla,  Hacettepe Export Dış Ticaret A.Ş işbirliğiyle KOBİ’lerin ticaret merkezimizde yer almasına ve son kullanıcıya ulaştırılmasına kadar ihtiyaç duydukları her konuda gerekli destek ve hizmet verilecek. Aynı zamanda çeşitli devlet desteklerinde de yararlanma fırsatı bulunacak.” İfadelerini kullandı.

Devamı...

İndirim Protokolleri İmza Töreni

Üyelerimizin faydasına olacak faaliyetlerini sürdüren Odamız, 14 firma ile toplu indirim sözleşmesi imzaladı.Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Firma temsilcilerimizin katılımı ile gerçekleşen programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkanımız Ahmet Çetin, “Bölgemiz büyüyor, büyümeye de devam ediyor. İlçemiz, il olma sevdasıyla yanıp tutuşurken bizim aramızdaki ticaretin de gelişmesi için Yönetim Kurulu olarak bizler de ne gerekiyorsa yapıyoruz. İmza altına alacağımız indirim protokollerinin Odamız, üyelerimiz ve sizler adına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bol bereketli olur. Kazançlar,  ticaretimiz, önce birbirimizle olsun. Birinci önceliğimiz, bölgemizin gelişmesidir, üretim üssü olan bölgemizde böyle adımlar attıkça dışardan da sizlerle ticaret yapmaya gelen firmalar olacaktır. Tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.FİRMA TANITIMLARI YAPILDIBaşkanımız Ahmet Çetin’in konuşmasının ardından indirim protokolleri imzalayacağımız firma yetkilileri, kurumlarının tanıtımlarını gerçekleştirdi. Tanıtımların ardından:Çerkezköy Amerikan Kültür (%20)Çerkezköy Pilot Garage, (%20)Eda Çelenk Çelenk Grup (%20)Esma Anaç Başarı Psikoteknik (%25)Hamza Ersalan Doğal Fotoğrafçılık (%25)Melek Altunsoy Mutlu Çocuklar Durağı (%15)MKR Hava ve Deniz Taşımacılığı (%25)N 2 Mobil Takip Sistemleri (%25)Nokta Akademi (%20)Ourmanik Gıda (%15)Özel Başakşehir Okulları (%20)Özel BÜMED MEÇ Okulları Çorlu Şubesi (%20)Özel Tepe Gelişim Akademi (%20)Uras İş Sağlığı ve Güvenliği (%15)ile indirim sözleşmeleri imzalandı.

Devamı...

Kanser Farkındalık Toplantısı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Optimed Hastanesi ile birlikte Kanser Farkındalık toplantısı gerçekleştirdi.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin de katılım sağladı. Kanser farkındalık ayında, farkındalık oluşturmak adına düzenlenen toplantıda birçok önemli bilgiler verildi.Optimed Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Shute Alia Dae ve Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Uzm. Dr. Erkan Göcen, kanser türleri, erken teşhis ve süreçler hakkında bilgiler verdi.KANSER NEDİR?Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in selamlama konuşmasının ardından ilk konuşmacı olarak kürsüye gelen ve kısaca kanserin tanımını yapan Optimed Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Uzm. Dr. Shute Alia Dae, “Her hücrenin hayatı boyunca belli bir bölünebilme sayısı vardır. Sağlıklı bir hücre, gerektiği yerde ve gerektiği kadar bölünebileceğini bilir. Buna karşın kanser hücreleri, bu bilinci kaybeder, kontrolsüz bölünmeye başlar ve çoğalır. Kanser hücreleri birikerek tümörleri oluştururlar. Eğer kanser hücreleri oluştukları tümörden ayrılırsa, kan ya da lenf dolaşımı aracılığı ile vücudun diğer bölümlerine gidebilirler. Gittikleri yerlerde tümör kolonileri oluşturur ve büyümeye devam ederler. Kanserin bu şekilde vücudun diğer bölgelerine yayılması olayına metastaz adı verilir” dedi.SORU CEVAPSunumların ardından, Uzm Dr. Dae ve Uzm Dr. Göçen, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Devamı...

Almanya Pazarı, Yatırım Fırsatları

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve Türk Alman Ticaret Odası iş birliğinde Almanya Pazarı, Yatırım Fırsatları semineri gerçekleştirildi.Üyelerinin faydasına olacak eğitim ve seminerlerini sürdüren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Almanya Pazarı, Yatırım Fırsatları semineri gerçekleştirildi. Oda Konferans Salonunda düzenlenen seminere Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyeleri,  TD-IHK Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı, Proje Yöneticisi Ezgi Erdem, Avukat Melis Ersöz Koca ve Oda üyeleri katıldı.“BURASI SİZİN EVİNİZ”Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, “Üyelerimizin faydalanabileceği eğitim ve seminerleri sürdürüyoruz. Üretim üssü bölgemizi aynı zamanda bir ticaret üssü konumuna da getirmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri, eğitimler seminler de bu yolda bir adım. Üyelerimizin yurtdışına açılması, ihracata ilk adımlarını atmaları da bizler için önemli. Son dönemde en çok üstünde durulan konuların başında ise sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konuları yer alıyor. WCF Avrupa ve Asya Zirvesinde de bu konu üstünde önemli fikir alışverişlerinde bulunuldu. Bizler üyelerimizle omuz omuza vererek, bölgemizin gelişmesi, üyelerimizin ilerlemesi adına önemli adımlar atacağımıza inanıyorum. Burası sizin eviniz.  İstediğiniz zaman gelin, danışın, bilgi alın, önerilerde bulunun. Bizler de talepleriniz ve önerileriniz ile ilgili gereken ne ise onu yapalım. Bugün de burada gerçekleşecek olan seminer oldukça önemli bilgiler barındırıyor. Şimdiden herkes için ufuk açıcı ve faydalı olması dileklerimle.” dedi.NEDEN TD-IHK?Başkan Ahmet Çetin’in konuşmasının ardından seminer ile ilgili ilk sunumu gerçekleştiren TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Türk Alman Ticaret Odası’nın amaçlarından bahsederek, “Türkiye ile Almanya arasında ekonomik ilişkilerin desteklenmesi, kökleşen ekonomik ilişkileri derinleştirme ve güçlendirme, Türkiye’nin AB üyeliği konusundaki çabaların desteklenmesi, karşılıklı olarak yatırımcı çekilmesi Odamızın amaçları arasında yer almaktadır. TD-IHK’nın verdiği hizmetlere de değinen Özoğlu, “Vize yazılarının düzenlenmesi, şirket kuruluşları ve teşvikler hakkında güncel bilgiler, iki ülke pazarına ilişkin danışmanlık, gümrük, vergi, hukuk konusunda danışmanlara yönlendirme, şirket devirleri konusunda danışmanlık hizmeti, doğru ve geniş iletişim ağına erişim gibi birçok hizmeti gerçekleştiriyoruz.” dedi.TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu’nun ardından Avukat Melis Ersöz Koca, Almanya’da Teşvikler, Şirket Kurulumu ve Çalışma Olanakları gibi birçok konuda bilgilendirmelerde bulundu. Sunumların ardından gerçekleşen soru cevap bölümünün sonrasında program sona erdi.

Devamı...

WCF Avrupa ve Asya Zirvesi

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, İstanbul’da gerçekleştirilen WCF Avrupa ve Asya Zirvesi’ne katılım sağladı.Dünya Odalar Federasyonu (WCF), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Sayın Philippe Varın, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Genel Sekreteri Sayın John W.H. Denton AO ve 62 ülkeden 800 iş insanı katılım sağladı.Dünyanın en büyük iş örgütü Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) 2024-2026 yol haritası değerlendirildi. İş dünyasına yönelik değerlendirilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.Zirve’nin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, küresel anlamda daralmaların yaşandığı son günlerde iş dünyasının dayanışma içerisinde olmasının oldukça önemli olduğunu ifade etti.İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik gibi küresel sorunların da gündeme geldiğini ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, bu konuda atılacak adımların gelecek adına büyük bir değeri olacağını belirtti.İş dünyasında emin adımlarla ilerleyebilmek adına sürdürülebilirliğin ve kobilere yapılması gereken desteğin büyük önem taşıdığını dile getiren Başkanımız Ahmet Çetin, KOBİ’ler için Yeşil Dönüşüm ve Dijital Dönüşümün birbiriniden ayrı tutulamayacak değerde olduğunu ifade etti.

Devamı...

Su sorunu için komisyonlar kurulacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in uzun süredir dikkat çektiği Trakya’nın başlıca sorunları listesinde ilk sıralarda yer alan su sorunu için çalışmalar başlıyor. Başkan Ahmet Çetin, “Bölgemizin en önemli sorunları arasında yer alan yer altı su kaynaklarının azalışını uzun süredir dile getiriyorduk. Yeni adımların atılacak olması umut verici” dedi.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, göreve geldiği ilk günden bu yana Çerkezköy, Kapaklı ve Saray başta olmak üzere bölgenin başlıca sorunları ve çözüm önerilerini birçok platformda ifade etti. Bölgenin makro planların oluşturulması, nitelikli personel sorunu gibi birçok sorunu çözüm önerileri ile birlikte aktaran Başkan Ahmet Çetin, bu sorunların ilk sırasında ise su sorununu konumlandırdı. Su sorunu ile ilgili çalışmaların başladığını belirten Başkan Ahmet Çetin, “Bulunduğumuz konumu bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendirerek, ilk günden beri bölgemizin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Üyelerimizin gelişimine yönelik çalışmaları gerçekleştirirken, üretim üssü bölgemizin sürdürülebilir kalması ve yaşamını devam ettirebilmesi adına sorunlarını da çözüm önerileri ile birlikte dile getiriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk aylarda Trakya Oda ve Borsalarını ziyaret ederken, Trakya’nın su sorunu adına birlik olmamız gerektiğini Oda ve Borsa Başkanlarımız ile paylaşmıştık. Valiliğimiz ile yaptığımız toplantılarda, siyasilerin ziyaretlerinde ve Ankara ziyaretlerimizde bölgemizin sorunlarını aktarırken su sorununu 1. Sıraya aldık. Daha önce birçok kez dile getirdiğimiz gibi yer altı su kaynaklarımız günden güne azalıyor. Şu an 550 metrelerden su çıkartılıyor. 650 metrede tuzlu su ile karşılaşıyoruz. Taleplerimiz doğrultusunda Namık Kemal Üniversitemiz tarafından yapılan araştırmalarda Trakya’nın yer altı sularının yüzde 85’inin tükendiği belirtildi. Bu bir alarmdır. Önlemler alınmazsa yaklaşık 9 yıl içerisinde burada büyük sorunlar ile karşı karşıya kalacağız. Bu da tehlike sınırının eşiğinde olduğumuzun göstergesi. Bu kapsamdaki çalışmalarımızı birçok kez dile getirdik. En son Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizde TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, İç İşleri Bakanımız Ali Yerlikaya’nın katılımı ile gerçekleşen istişare toplantımızda da bölgemizde su sorununun ciddi seviyelere ulaştığı dile getirmiştik. Sayın Bakanımızın Tekirdağ Valiliği yaptığı dönemde başlatılan projelerin devamının gelmesinin gerektiğini ifade ettik.” dedi.SU KOMİSYONLARI OLUŞTURALACAKAçıklamalarını sürdüren Ahmet Çetin, “26 Eylül tarihinde Tekirdağ Oda ve Borsalarımızın talepleri ile; Tekirdağ Valimiz Sayın Recep Soytürk, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız, Tekirdağ’ımızın Milletvekilleri, Kaymakamımız, İlçe Belediye Başkanlarımız ve Odamız Yönetim Kurulu üyelerinin katılım sağladığı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Burada okul İnşaatlarının tamamlanması, mavi yaka eğitim merkezlerinin artırılması, üniversite kampüslerinin gelişimi ve yeni vakıf üniversitesi için çalışmalara başlanması, personel eksikliğinden kaynaklı sorunlar, altyapı ve ulaşım sorunları gibi birçok sorun çözüm önerileri ile birlikte tartışıldı.  Bölgemizdeki su sorunu ise toplantımızın doğal gündem maddesi haline geldi. Burada konu ile ilgili olarak her ilçede su komisyonlarının kurulacağı ve aynı zamanda yakın bir zaman içerisinde bilgilendirme toplantısı yapılacağının bilgisini de aldık. Dikkatle üstünde durduğumuz, üstüne basa basa dile getirdiğimiz sorun ile ilgili farkındalık oluşturmuş olmak, bu konuya dikkat çekebilmiş olmak bizi mutlu etmiştir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler de bu konuda üstümüze düşen bir görev varsa gereğini yapmaya hazırız. Bölgemizin sorunlarını çözüm önerileri ile birlikte dile getirmeye, sürdürülebilir bir yaşam için çalışmaya, üretmeye, üyelerimize destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Devamı...

Tekirdağ İli Oda ve Borsaları Müşterek İstişare Toplantısı

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk Başkanlığında düzenlenen toplantıya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri; Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekilleri; Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Nurten Yontar, İYİ Parti Milletvekili Selcan Hamşioğlu, Deva Partisi Milletvekili Cem Avşar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, Muratlı Belediye Başkanı Varol Türel, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Hayrabolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamanoğlu, Çorlu TB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Cin, Meclis Başkanı Mustafa Yavuz Akın, Hayrabolu TB Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Çiftçioğlu, Malkara TB Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Ayaz, TOBB Uzmanı Osman Atay Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Ve Genel Sekreterler Katılımda Bulundu.NİTELİKLİ PERSONEL SORUNU VE KADIN İSTİHDAMINI GÜNDEME GETİRDİBirçok sorunun görüşüldüğü toplantıda Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Sanayi şehrimizde nitelikli personel sorununun çözüme kavuşması adına önemli adımları atarak sonuca bağlamalıyız. Maki yakadan gri yakaya dönüşümü sağlamamız gerekiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş birliği ile projeler hayata geçirilmeli. Nitelikli iş gücünü hayata geçirmeliyiz. Mavi yaka eğitim merkezlerinin sayısını arttırmalıyız. Çıraklık okulları kurmalıyız. Odamızın da büyük ortaklardan bir tanesi olarak yer aldığı Model Fabrika ve Mesleki Eğitim Merkezi, bu konuda önemli bir adım olacak ve umarım ki kısa süre içerisinde tamamlanacak. Bunun yanı sıra kadın istihdamını arttıracak planları hayata geçirmeliyiz. Burada da yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın çeşitli uygulamalar ile kadın istihdamının artırılmasına destek olmalı. Bunlardan bir tanesi de kreş uygulamalı olmalıdır. Kreş ücretlerinin karşılanması ya da teşvikte bulunulması bu konuda atılacak önemli adımlardan bir tanesi olacaktır.” dedi.SORUNLAR DİLE GETİRİLDİToplantının devamında Tekirdağ İli oda ve borsalarının ortak sorunları ve çözüm önerileri, yapılması planlanan projeler ve çalışmalar hakkında istişarede bulunuldu. Okul İnşaatlarının tamamlanması, Mavi Yaka Eğitim Merkezleri’nin artırılması, üniversite kampüslerinin gelişimi ve yeni vakıf üniversitesi için çalışmalara başlanması, personel eksikliği kaynaklı sorunlar, altyapı ve ulaşım sorunları, Tekirdağ’ın gelişimi için; şehrin tamamının katkıda bulunacağı, sahipleneceği, destek vereceği yol gösterici Tekirdağ stratejik planın birlikte hazırlanması, bölgenin ileri teknoloji ürünleri için teşvik bölgesi haline gelmesi, yat limanının yatırımlarının yapılması, şehir genelinde rekreasyon alanları yapılması, tahsis süreçlerine destek olunması, lojistik OSB, endüstri bölgesi ve serbest bölge çalışmalarının yapılması, NATO Limanı ve beraberindeki araziye çevreye duyarlı ileri teknoloji üretimi yapan yatırım için çalışılması konuları ele alındı. 

Devamı...

Mikro İhracat Eğitimi Gerçekleşti

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine yönelik eğitimleri devam ediyor. Üyelerden gelen talepler doğrultusunda oluşturulan eğitimler kapsamında Mikro İhracat eğitimi gerçekleşti.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin ihracata adım atmaları, ihracat gerçekleştirenlerin ise pazardaki konumlarını güçlendirmeleri adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda birçok eğitim ve seminer düzenleyen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine özel Mikro İhracat eğitimi gerçekleştirdi. Oda’nın İhracat Danışmanı Dr. Ali İhsan Özeroğlu tarafından verilen eğitimde; E- İhracat Nedir?, Dünyadaki E- İhracat Yöntemleri, E- İhracata Nereden Başlanmalı? E- İhracat Ödeme İşlemleri gibi birçok konuda bilgiler verdi.E-İHRACATIN ÖZELLİKLERİÖncelikle E- İhracatın özelliklerini anlatan Özeroğlu, “E-ihracatın özellikleri, geleneksel ihracat yöntemlerinden farklılaşarak, dijital dünyanın sunduğu avantajlardan yararlanır. E-ihracatın temel özelliklerini ise şöyle sıralayabiliriz: Dijital Platformlar Üzerinden Yapılması: E-ihracat, internet tabanlı platformlar üzerinden yapılır. Ürünler, e-ticaret siteleri, pazar yerleri (Amazon, eBay, AliExpress gibi) veya işletmenin kendi e-ticaret web sitesi aracılığıyla global alıcılara sunulur. Geniş Pazar Erişimi: E-ihracat sayesinde, dünya genelindeki geniş bir müşteri kitlesine ulaşmak mümkündür. Coğrafi sınırlamaların ortadan kalkması, ürünlerin farklı ülkelere hızlı bir şekilde gönderilmesine olanak tanır. 24 Saat Satış İmkanı: Fiziksel mağazalara ihtiyaç olmaksızın, dijital mağazalar 7/24 aktif olduğu için günün her saati satış yapılabilir. Daha Düşük Maliyetler: Geleneksel ihracata göre daha düşük operasyonel ve lojistik maliyetler söz konusudur. Ofis, depo ve diğer fiziksel altyapı gereksinimleri en aza indirgenir. Kolaylaştırılmış Lojistik ve Gümrük İşlemleri: E-ihracat platformları genellikle lojistik, gümrük ve teslimat süreçlerini optimize eden hizmetler sunar. Ülkeler arası gönderim için kargo şirketleriyle anlaşmalar yapılır ve ürünlerin alıcıya hızlı bir şekilde ulaştırılması sağlanır. Çoklu Dil ve Para Birimi Desteği: E-ihracat platformları, farklı dillerde ve farklı para birimlerinde hizmet verebilir. Bu sayede müşteriler, kendi dillerinde alışveriş yapıp, kendi para birimlerinde ödeme yapabilirler. Ödeme Sistemlerinde Çeşitlilik: Global ödeme sistemleri (PayPal, Stripe, kredi kartları vb.) kullanılarak farklı ülkelerdeki müşterilere ödeme kolaylığı sağlanır. Bu da müşteri deneyimini iyileştirir. Pazarlama ve Reklam Kolaylıkları: Dijital pazarlama araçları (Google Ads, sosyal medya reklamları, e-posta pazarlama) ile uluslararası kitlelere ulaşmak daha kolaydır. Özellikle hedef kitle belirleme ve kişiselleştirilmiş reklamlar sunmak, satış potansiyelini artırır. Veri Odaklı İş Modelleri: E-ihracat yapan işletmeler, müşteri davranışlarını izleyebilir, satış verilerini analiz edebilir ve buna göre stratejiler geliştirebilir. Bu, müşteri taleplerini daha iyi anlama ve işletme stratejilerini optimize etme imkanı sunar. Hızlı ve Esnek Adaptasyon:Dijital ortamda faaliyet gösteren e-ihracat işletmeleri, değişen pazar koşullarına ve müşteri taleplerine daha hızlı uyum sağlayabilir. Ürün yelpazesini güncellemek ve müşteri geri bildirim.” dedi.E-İHRACAT İÇİN ATILACAK ADIMLARE- İhracat için öncelikli olarak atılması gereken adımları da sıralayan Özeroğlu: “Bir web siteden hareket edilecekse yabancı dil sayfaları mutlaka olmalı. Hedef Ülke ve platform araştırması, Alibaba, aliexpress, kompass, turkishexporter ve diğer aynı türev siteler için destek var mı düzenli takibi gerçekleştirilecek. Ödeme sistemi olarak Payoneer, Stripe, Wise yada sanal pos için işlemler yapılacak. Her e-ihracat sayfası için Pazar araştırması yapılacak. Hangi sitede hangi ürün gider, rakipler hangi ürünleri koymakta. Düzenli olarak ”T.C Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü”nden düzenli olarak destekler araştırılıp gerekli üyelikler yapılacak. Uygun görülen ürünlerin fiyat analizi çıkarılıp sayfalarda yerleştirilmesi sağlanacak. Nakliye için kargo anlaşması ve yurtdışı şirket kurulması”

Devamı...

Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Odamız Eylül Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanımız Hacı Mehmet Erdoğan Başkanlığında Gerçekleştirildi. Meclis Gündemimizde Yer Alan Gündem Maddeleri Görüşülerek Karara Bağlandı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündemin diğer maddesinde yer alan Ağustos ayı gelir gider bütçe izleme raporu ve mizanı, oy birliği ile ibra edildi.ÇEF 2024 BİLGİLENDİRMESİ YAPILDIGündemin 3. Maddesinde yer alan 8. Çerkezköy Endüstriyel Fuarımız ile ilgili olarak meclis üyelerimize bilgilendirmeler yapıldı. Genel Sekreterimiz Seçkin Bayraktar, fuar sonuç raporunu meclis üyelerimize aktardı.FAS İŞ GEZİSİ HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİÇEF 2024 sonuç raporunun aktarılmasının ardından gündemin bir diğer maddesinde yer alan 23-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Fas İş Gezisi ve Fuar Ziyareti ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmenin ardından gündemin 5. Maddesinde yer alan Oda faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştirildi.DİLEK VE TEMENNİLER AKTARILDIGündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkanımız Ahmet Çetin, geçirdiği rahatsızlık sebebi ile Meclis Üyemiz Aydın Özrek ve fabrikasında çıkan yangın nedeni ile Meclis Üyemiz Mecit Çoğal’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkanımız Ahmet Çetin, konuşmasının devamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizde TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın teşrifleriyle gerçekleşen İstişare Toplantısı hakkında bilgiler verdi.

Devamı...

İş dünyası, TOBB’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ile buluştu

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın teşrifleriyle gerçekleşen İstişare Toplantısına katılım sağladı.365 Oda ve Borsa Başkanlarımızın da katıldığı toplantıda söz alan Başkanımız Ahmet Çetin, bölgemiz sanayiclerinin başlıca sorunlarını, önemli konu başlıklarını dile getirdi.Başkanımız Ahmet Çetin, öncelikli olarak bölgemizdeki nitelikli personel sorununa dikkat çekerek, insan kıymetleri ofislerinin kurulması gerektiğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak çalışması eşliğinde, sanayicilerimizin de görüşleri alınarak nitelikli personel yetiştirmenin gerekliliğini aktardı. Başkanımız Ahmet Çetin, bu soruna yönelik çözüm önerilerini de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a direkt olarak aktardı.Sanayide kadın istihdamının önemine de değinen Başkanımız Ahmet Çetin, “Kendi ayakları üstünde duran güçlü kadınlarımızın iş dünyasına katılması için teşviklerin devreye girmesi gerekmektedir. Sanayide kadın istihdamını artırmaya yönelik girişimlerin tamamlanması gerekmektedir.” Dedi.Bu konudaki çözüm önerilerini de dile getiren Başkanımız Ahmet Çetin, kreşlerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından ücretsiz hale getirilmesinin önemli bir adım olacağını ifade etti.Başkanımız Ahmet Çetin,konuşmasının devamında sanaycimizin birçok önemli sorununu dile getirerek, çözüm önerilerini sundu.

Devamı...