Nitelikli İş Gücü İçin Ortak Çalışma Planı

19 Mart 2025

Kapaklı Kaymakamlığı koordinatörlüğünde, meslek liselerinin eğitim kalitesini artırmak ve nitelikli iş gücü oluşturmak amacıyla, bölgemizdeki sanayi ve eğitim kurumları arasındaki iş birliklerini güçlendirmeyi hedefleyen bir toplantı gerçekleştirildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Kapaklı Kaymakamımız Mustafa Gürdal, Belediye Başkanımız Mustafa Çetin, Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halil Vardı, Odamız Genel Sekreteri Seçkin Bayraktar, okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı.

Toplantıda öncelikle meslek liselerinin eğitim kalitesinin artırılması ve bölgedeki firmaların ihtiyaçlarına uygun bölümlerin açılması konuları ele alındı. Bölgedeki firmalarla yapılacak iş birlikleri kapsamında, nitelikli iş gücünün sanayicilerle buluşturulması hedeflendi. Bu iş birlikleriyle, meslek liselerindeki nitelikli iş gücünün, bölge sanayisindeki istihdam oranının artırılması amaçlandı. Toplantı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ve önerilerin dinlenmesiyle sona erdi.