ODA HABERLERİ

ODAMIZDAN ÇERKEZKÖY EMNİYETİNE İKİ ARAÇ TAHSİSİ GERÇEKLEŞTİ

ÇERKEZKÖY TSO'DAN ÇERKEZKÖY EMNİYETİNE İKİ ARAÇ TAHSİSİ GERÇEKLEŞTİÇerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünün sevk ve idaresinde olmak üzere, Emniyet Teşkilatına iki adet araç tahsisi gerçekleştirdi.Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva yapmış olduğu yazılı açılamada; “Biz yönetim olarak göreve geldiğimiz ilk dönemde de, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak emniyetimize iki araç tahsis etmiştik.Şimdi ikinci dönemimizde yine iki araç tahsis etmenin samimi mutluluğunu yaşıyoruz.Hepimiz biliyoruz ki Çerkezköy, her geçen gün nüfusu artan bir sanayi kentine dönüşmektedir. Nüfus olan yerde, sağlık gibi, eğitim gibi, asayiş ve güvenlik de önem kazanmaktadır. Güvenlik ise tüm bu kavramların bir arada olmasının asıl temel taşıdır.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak işte biz bu bakış açısıyla ve sosyal sorumluluklarımız içerisinde, imkânlarımız el verdiğince her kurum ve kuruluşumuza destek vermenin bilincinde ve gayretinde olduk. Derslik, okul, hastanelerimize bağış gibi yaptığımız hizmetler, söz konusu kurumlarımız kadar bizleri de memnun etmiştir.Bugün de Çerkezköy Emniyet Müdürlüğümüze teslim ettiğimiz bu iki araç, aynı şekilde Çerkezköy’ümüzün güvenliği, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamaları için çalışan, gayret gösteren değerli emniyet birimlerimize bir sosyal sorumluluk desteğidir.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu iki aracın devletimize, milletimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum, dedi. 

Devamı...

ÇERKEZKÖY TSO’DA YILIN SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

ÇERKEZKÖY TSO’DA YILIN SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİÇerkezköy TSO Aralık ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan Başkanlığında ÇTSO konferans salonunda gerçekleştirildi.Yoklama ve saygı duruşu ile başlayan Meclis toplantısında 2021 yılı Kasım ayı gelir gider bütçe izleme raporu ve mizanın ibrası görüşüldü. Gelir ve gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi.Bir diğer gündem maddesi ise ekmek azami fiyatının görüşülmesi oldu. Son dönemde un fiyatlarında oluşan 35’lik artışlar değerlendirilerek 210 gr ekmek azami satış fiyatı 2,50 TL olarak belirlendi.Aralık ayı Meclisinde ayrıca 2022 yılı tahmini gelir, gider bütçesi görüşüldü ve 2022 yılı için tahmini gelir gider bütçesi 7.630.724,00 TL olarak kabul edildi.ÇTSO Hizmet Bedellerinde Artış YapılmadıÇerkezköy TSO Meclis üyeleri tarafından görüşülen ve gündem maddeleri arasında yer alan yıllık aidat, brüt asgari ücretin 5.004,00 TL olması nedeniyle ilgili mevzuat gereği en düşük üye aidatının 501,00 TL olarak kararlaştırılırken, aidat tutarlarının aralığı ise 501,00 TL ile 855,00 TL arasında olacağı belirlendi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın vermiş olduğu hizmet bedellerinde ise bir artış yapılmadı ve 2021 yılı bedelleriyle devam edilmesine karar verildi. Toplantı dilek ve temenniler ile sona erdi. 

Devamı...

Çerkezköy TSO, Müşterek Komite Toplantısının İkincisi Gerçekleşti

Odamız tarafından yılda iki kez gerçekleştirilen Müşterek Komite Toplantısının ikincisi Özgürlükler Adası’nda gerçekleşti.Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın başkanlığında gerçekleştirilen Müşterek Komite toplantısında 12 meslek komitesinden üyeler yer aldı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meslek komiteleri ile Demokrasi ve Özgürlük Adası’nda toplanmanın gurur ve onur verici olduğunu ifade etti.Toplantının gündem maddelerinden ilki Meslek Komitelerinin 2021 yılı ilk 6 aylık performans değerlendirmeleri oldu. Odamız Genel Sekreteri Hakan Gel tarafından komite toplantılarının verimi aktarıldı. İkinci gündem maddesiyle ise genel anlamda komite temsilcilerinin 2022 yılı için görüş ve önerilerine yer verildi. Genel olarak ele alınan sorunlar inşaat sektöründeki fiyat artışları, kalifiye eleman bulmakta yaşanan zorluklar, sanayi sektöründeki büyümeye oranla üretim tesislerinde yaşanan yetersizlikler, salgın sürecinde yaşanan genel sıkıntılar oldu.  Personel ve istihdam konusundaki sorunların öne çıktığı toplantıda komite üyeleri, personel bulmakta çektikleri sıkıntıya örnekler vererek dikkat çektiler. Meslek liselerinin bu konuya çözüm üretecek şekilde bir eğitim sistemine yönelmesinin şart olduğunu aksi takdirde birkaç sene sonrası birçok sektörün çok ciddi eleman sıkıntısı yaşayacağını dile getirdiler.Odamızın bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Çerkezköy Endüstriyel Fuarının, firmaların birbirini tanıması ve kaynaşması açısından çok önemli olduğu, ayrıca bir Dijital Satın Alma Platformu oluşturulmasının da faydalı olacağı ifade edildi.  

Devamı...

Çerkezköy TSO Kasım Ayı Meclisi Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda Gerçekleşti

Çerkezköy TSO, Kasım ayı olağan meclis toplantısı, meclis üyeleri ve basın mensuplarının da katılımıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleşti.Odamız Kasım ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanımız Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Oda Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri katılım sağladı.Yoklama ve saygı duruşu ile başlayan Meclis toplantısında 2021 yılı Ekim ayı gelir gider bütçe izleme raporu ve mizanın ibrası görüşüldü. Buna göre Ekim ayı gelirinin 1 milyon 87 bin 40,75 TL, giderinin ise 580 bin 986 TL olduğu bildirildi. Gelir ve gider bütçesi oy birliği ile kabul edildi.Bir diğer gündem maddesi, fırıncıların talebi ile meclise sunulan simit açma ve poğaça fiyatlarının güncellenmesi oldu. Yapılan görüşme sonucu simidin gramajının 90 gramdan 100 grama çıkarılması, fiyatının da 2 TL’den 2.5 TL’ye çıkarılması; açma ve poğaçanın gramajının 80 gramdan 90 grama çıkarılması, fiyatının 2.5 TL olması meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.Toplantıda Çerkezköy TSO olarak Meclis üyelerine Çerkezköy Endüstriyel Fuarı hakkında da bilgi verildi. Odamız Genel Sekreteri Hakan Gel’in sunumunda özetle fuara 97 firmanın ve 5 kurumun katıldığı ve fuarı beş binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği belirtildi.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da fuara katılım sağlanması konusunda verilen emeğe dikkat çekerek “ne yapıp edelim işimize değer verelim. Evet fuarda büyük firmalarla küçük firmaları bir araya getirdik. Çok da faydalanan oldu. Ama gelecek yıl fuara katılım yapacak firmalara bu gerçeği birebir anlatmak gerekiyor. Bu gibi fırsatların çok daha iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Ben buna inanıyorum” dedi.Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın konuşması sonrası toplantı dilek ve temenniler ile sona erdi.

Devamı...

Çerkezköy TSO’dan Öğrencilere Giyecek Yardımı Yapıldı

Çerkezköy TSO, sorumluluk alanındaki Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerindeki ilk ve ortaöğretim çocuklarına mont ve bot yardımında bulundu. İhtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması için toplam 1000 adet mont ve bot, üç ilçenin Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edildi.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, sosyal sorumluluk kapsamında her yıl gerçekleştirdiği, ilk ve ortaokul öğrencilerine giyecek yardımını bu sene de mont ve bot olarak sürdürdü. İhtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması için Çerkezköy Kapaklı ve Saray ilçesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine toplam 1000 adet bot ve mont gönderildi.Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman KOZUVA beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa SEÇKİN ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Ogün ASIL, Metin TAŞDELEN, Murat NARÇIN ile Çerkezköy İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin GÜMÜŞ'ü makamında ziyaret etti.Ziyarette İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜMÜŞ, ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere yapılan bot ve mont desteği için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür etti.Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman KOZUVA da “İhtiyaç sahibi çocuklarımıza her yıl olduğu gibi bu sene de mont ve bot yardımında bulunuyoruz. Eğitim ve öğrencilerimiz konusunda her zaman varız, bu anlamda hep çocuklarımızın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Devamı...