Çerkezköy TSO’dan ihracatı arttırmaya yönelik yeni atak

4 Nisan 2016

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 1.Dönem Eğitim Programı kapsamında, üyelerin 54 ülke ile ticaret potansiyelini arttırma ve ihracatını geliştirmesine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan Ufuk 2020 Programı dahilindeki ‘Avrupa İşletmeler Ağı Faaliyetleri’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

FAALİYETLER HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK

6 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 14.00’da Çerkezköy TSO Konferans Salonu’nda başlayacak toplantıya konuşmacı olarak KOSGEB Edirne Müdürü Bedri Döngel, COSME Avrupa İşletmeler Ağı Batı Marmara Konsorsiyum Koordinatörü Gülden Uslu ve Namık Kemal Üniversitesi Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Bülent Eker katılacak. Toplantıda, AİA Çerçevesinde KOBİ’lerin Yurtdışı Firmaları ile Eşleştirilmesi, Avrupa İşletmeler Ağı Yeni Dönem Faaliyetleri ve Avrupa İşletmeler Ağı’nın H2020 Programı Kapsamındaki Faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verilecek.

AVRUPA İŞLETMELER AĞI (AİA-WEST-MAR EEN) NEDİR?

AİA, KOBİ'lerin uluslararası işbirliklerini geliştirme ve yeni pazar arayışlarına destek vermek üzere AB çapında faaliyet gösteren organizasyonlardır. Türkiye'de faaliyet gösteren Avrupa Bilgi Merkezleri, KOBİ'leri Avrupa Birliği mevzuatı, politikaları, hibeleri, kredileri ve ihaleleri konusunda bilgilendirmiş, ticari işbirlikleri geliştirmeleri amacıyla firmalar arası ikili görüşmeler, ülke günleri, dış ticaret eğitimleri düzenlemiştir. Avrupa İşletmeler Ağı, Avrupa Birliği'nin 28 üye ülkesi, aday ülkeler Türkiye,  Makedonya ile diğer ülkeler Arnavutluk, Ermenistan, Bosna Hersek, Şili, Çin, Mısır, Hindistan, İzlanda, İsrail, Japonya, Meksika, Moldova, Fas, Karadağ, Norveç, Rusya, Sırbistan, Güney Kore, İsviçre, Tunus, Ukrayna ,ABD, Brezilya ve Kanada olmak üzere toplam 54 ülkede, 600'e yakın ortak kuruluş ve 3000'e yakın deneyimli uzmanıyla KOBİ'lere hizmet veriyor.

AİA FAALİYETLERİ ARASINDA NELER BULUNUYOR?

Türkiye'nin 7 bölgesinde Ticaret ve Sanayi Odaları, KOSGEB ve üniversitelerin işbirliği ile kurulan Avrupa İşletmeler Ağı Merkezleri KOBİ'leri AB mevzuatı, politikaları, standartları ve ticari işbirliği olanakları konusunda bilgilendirmenin yanı sıra KOBİ'lere yeni teknolojiler ve teknoloji transferi alanında da destek sağlayacak. AİA faaliyetleri arasında; ‘Sanal Fuar, Uluslararası Alanda İş Ortaklıkları Kurmak İsteyen KOBİ'ler İçin Danışma Merkezi, Ticari Ortak Arama / Ticari İşbirliği, İlk Elden Pazar ve Potansiyel Firma Bilgilerine Ulaşabilme, Seminerler, Dış Ticaret Eğitimleri, Atölyeler, Ülke Günleri Organizasyonları, Ticari Heyetler ve Yabancı Firmalarla Görüşme Yapma İmkanı (İkili Görüşmeler, Heyetler, Yurt Dışı Heyetler) bulunmaktadır.