Asgari Ücret Desteği ve İşkur Teşvikleri anlatıldı

25 Şubat 2016

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile PERYÖN Trakya tarafından 6661 Sayılı Kanunla Getirilen İşverenlere Verilecek Asgari Ücret Desteği ve İşkur Teşvikleri –İş Başı Eğitim Programı konulu seminer düzenlendi. 23 Şubat Salı günü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak, Tekirdağ İşkur İl Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ SGK İl Müdür Yardımcısı Üzeyir Yitik ve Tekirdağ SGK Merkez Müdürü Yrd. Gülten Bulut katıldı.

SEMİNERE YOĞUN İLGİ

Çerkezköy TSO Üyeleri ve firma yetkililerinin yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını PERYÖN Trakya Şubesi Başkanı Özber Çetin yaptı. PERYÖN’ün Türkiye’de 1971’den beri faaliyet gösterdiğini hatırlatan Özber Çetin, başta TSO’lar ve OSB’ler olmak üzere birçok kurumla işbirliklerinin bundan sonra da süreceğini ve eğitimlere devam edeceklerini belirtti. Çalışma hayatının değişikliklere gebe olduğunu ve bunları ilgililere aktarmaya devam edeceklerini ifade eden Çetin, “Bu bağlamda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bize yaklaşımı her zaman pozitif oldu. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

İMKANLAR ARTTI

Çetin’in ardından kürsüye Tekirdağ İşkur İl Müdürü Yaşar Esen geldi. Bu yıl asgari ücretteki artış ile birlikte İşkur’un sağladığı İşbaşı Eğitim programında da sağlanan imkanların arttığını belirten Esen, “4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu ile istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak, işsizlik sigortası hizmetlerini yürütme görevi verilen İşkur, 2016 yılında daha da esnetilen ve imkanları arttırılan mevzuat çerçevesinde hizmet etmeye hazırdır” şeklinde konuştu.

AKIN TEŞEKKÜR ETTİ

Programda, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın da kısa bir konuşma yaptı. İşkur’a çalışmalarından ve istihdama sağladığı katkıdan dolayı teşekkür eden Akın, seminerin katılımcılara katkı sağlamasını temenni etti.

KATILIMCILAR DETAYLI OLARAK BİLGİLENDİRİLDİ

Konuşmalar sonrasında, SGK ve İşkur yetkilileri, 6661 Sayılı Kanunla Getirilen İşverenlere Verilecek Asgari Ücret Desteği ve İşkur Teşvikleri –İş Başı Eğitim Programı hakkında katılımcıları detaylı olarak bilgilendirirken, gelen soruları da yanıtladı.