Çerkezköy böyle iftar görmedi

27 Temmuz 2013

BİN 200 ÜYE KATILDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Perşembe günü Turkuaz Restaurant'ta düzenlenen iftar yemeğine, 2 bin 500 üyesi bulunan ÇTSO'dan bin 200 üye katıldı. ÇTSO tarihinde bir 'ilk' olma özelliğini taşıyan iftar yemeğine protokol üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. Programa Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bölgede görevde bulunan Adalet Baş Müfettişi ve Adalet Müfettişi, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmazer, Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk,   Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Arslan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Tekirdağ İl Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İş-Kur İlçe Müdürü Ercan Sözen, Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, Çerkezköy Jandarma Komutanı Dursun Bilal, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, PTT Müdürü Ali Arslan,Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Saray Milli Eğitim Şube Müdürü Müştak Gencer,  Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AKP İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimi ve Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimi ve Üyeleri, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Güney ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu, Çorlu Ticaret Borsa Başkan Vekili Erdoğan Eren, ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, Sivil Toplum Kuruluşları üye ve temsilcileri, Çerkezköy okul müdürleri, Çerkezköy Mahalle ve köy Muhtarları ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri katıldı.

YOL HARİTASINI EN KISA ZAMANDA ÇIKARACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker yaptı. Konuşmasının başında, tüm konuklara katılımları için teşekkür eden Taha Ülker, Süleyman Kozuva’nın liderliğinde ve üyelerin teveccühleri ile göreve seçildiklerini dile getirdi. ÇTSO Yönetim Kurulu olarak ayağını yorganına göre uzatma düşüncesi ile çalıştıklarını vurgularken, en kısa zamanda yol haritalarını çıkaracaklarını ifade etti.

GÜÇLERİN BİRLEŞMESİ DAHA İYİ OLURDU

Ülker konuşmasında, Tekirdağ Sanayi Odası’nın kurulmasının gündemde olmasına da değinerek, “Esasen güçlerin ayrılması değil birleşmesi iyi olurdu fakat biz yine de hayırlı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

MUHTEŞEM BİR SOFRADA BULUŞTUK

Ülker’in ardından kürsüye CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer geldi. İlk olarak tüm konukları sevgi ve saygı ile selamlayan Yüceer, “Bu kadar güzel bir sofrada hepimizi ayrım yapmadan buluşturduğu için ÇTSO’ya teşekkür ediyorum. Gerçekten muhteşem bir sofra. Allah böyle sofraları güçlendirerek devam ettirsin” dedi.

ÇERKEZKÖY VE TEKİRDAĞ BÖLGENİN KALBİ OLDU

Çerkezköy ve Tekirdağ’ın bölgede lider olma yolunda ilerlediğini kaydeden Yüceer, “Çerkezköy ve Tekirdağ büyüyen sanayisiyle, atılımlarıyla bölgenin atar damarı, kalbi olma yolunda ilerliyor. Bunda hepinizin büyük katkısı var. Bu birliktelik uluslararası rekabette de bizlere katkı sağlayacak. Bunun devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

NEDEN KATILMADILAR?

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve adeta şölen havasında gerçekleşen iftar yemeğinde katılımcıların gözünden kaçmayan bir nokta da, 'Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü yetkililerinin, iftar programına neden katılmadığı?' konusu oldu. Çerkezköy ve civarında düzenlenen her programa katılan ÇOSB yetkililerinin, ÇOSB içerisindeki Turkuaz Restaurant'ta düzenlenen iftar programına katılmamaları akıllara, 'Tekirdağ Sanayi Odası'nın kuruluşunda kaydedilen aşamalar neticesinde, ÇOSB Yönetimi, ÇSTO'dan ayrılık sinyalleri mi veriyor?' sorusunu getirdi.

"ÇTSO TARİHİNDE BİR İLK"

İftar Programı sonrası ÇTSO Yönetimi ve Personeli ile birlikte organizasyonun değerlendirmesini yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, programın düzenlenmesinde emeği geçen Oda Yönetimi ve personeline teşekkürlerini sundu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde böyle bir organizasyonun ilk kez yapıldığına dikkat çeken Kozuva; "Allah'a şükürler olsun ki böyle bir organizasyonu yapmayı ve alnımızın akıyla tamamlamayı bizlere nasip etti. Bugün gelinen nokta şunu gösteriyor, ÇTSO Üyeleri ile Oda Yönetimi arasındaki buzlar, yavaş yavaş erimeye başladı. İnşallah bu iftar programı, ÇTSO Yönetimi ve Oda Üyelerinin adeta 'et ve tırnak' misali birlik ve beraberlik olması yolunda ilk adımı olur" ifadelerini kullandı.

"KİMİN AYRILMAK İSTEDİĞİ BELLİ OLDU"

ÇOSB Yetkililerinin iftara katılmamaları konusu ile ilgili de bir açıklama yapan Kozuva; "Bizler ÇTSO Yönetimi olarak bugüne kadar Sanayici Üyelerimizin Odamızdan ayrılmalarını da istemedik, Tekirdağ Sanayi Odası kurulması kararı alındığında bu oluşuma karşı da çıkmadık. Buna rağmen bazıları tarafından Sanayici Üyelerimizin ÇTSO'dan ayrılmasını biz istiyormuşuz gibi dedikodular üretildi. Ancak bu akşam yapılan iftar programına ÇOSB yetkililerinin katılmayışı, kimin ayrılmak istediğini de apaçık ortaya koymuştur" şeklinde konuştu.