Tekmer Projesi görüşüldü
Devamı...
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur arasında imzalanan protokol kapsamında ÇTSO bünyesinde düzenlenen 70 saatlik Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 75 girişimci adayı, düzenlenen törenle birlikte sertifikalarını aldı.
ÇTSO KONFERANS SALONU’NDA DÜZENLENDİ
Çerkezköy TSO’nun ev sahipliğinde saat 14.30’da başlayan Sertifika Töreni’ne Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Tekirdağ KOSGEB Hizmet Müdürü Tolga Erkan, İş-Kur Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü Adem Pusaoğlu, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, girişimci adayları ve çok sayıda davetli katıldı.
TOPLAM 75 GİRİŞİMCİ ADAYI EĞİTİM ALDI
Programın açılış konuşmasını ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva yaptı. ÇTSO, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur arasında imzalanan protokol kapsamında, 3 grupta toplam 75 girişimci adayına 70 saatlik ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin oda bünyesinde verildiğini hatırlatan Kozuva, “Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasını almaya hak kazanan girişimci adaylarına sertifikalarını vermek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi.
GİRİŞİMCİ EKONOMİYİ CANLANDIRMADA ÖNEMLİ ROLE SAHİPTİR
Konuşmasının devamında, girişimci kavramına değinen Kozuva, “Girişimci, ekonomiyi canlandırmada önemli bir role sahiptir. Yeni iş olanakları yaratması, ürün, hizmet ve süreçlerde yenilikler getirmesi, mevcut işletmeler tarafından karşılanmayan tüketici isteklerini karşılaması girişimciye önem kazandırır. Yenilikçi ve yaratıcı olmak, esneklik, risk alabilmek, önceden görebilmek gibi girişimcilik özellikleri iş yaşamında başarı etkenleridir” ifadelerine yer verdi.
GİRİŞİMCİLİĞİN DESTEKLENMESİNE VURGU YAPTI
Girişimcilerden, bölge ekonomisinin canlanması ve kurulacak yeni işletmelerin istihdam yaratması noktasında beklentilerinin olduğunu vurgulayan Kozuva, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak Ekonomik Kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmiştir. Bu vesileyle Çerkezköy’de iş kurmak isteyen siz girişimci adaylarımıza, KOSGEB desteklerinden faydalanmaları noktasında yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Girişimcilerimizin bölgemize ve Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını temenni ederken, bize bu imkânı sağlayan Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğüne, İş Kur’a ve bizleri yalnız bırakmayan siz değerli konuklarımıza tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
BÜYÜK YOL KAT ETTİK
Kozuva’nın ardından kürsüye Tekirdağ KOSGEB Hizmet Müdürü Tolga Erkan geldi. Konuşmasında girişimcilik eğitimlerinin geçmişine değinen Erkan, “2010 yılında çıktığımız bu yolda çok büyük yol aldık. Tekirdağ genelinde 3400 girişimci adayı eğitime tabi tutuldu. Çerkezköy’de 800 girişimci adayı bu eğitimleri aldı. Eğitimi tamamladıktan sonra iş fikirlerini bize sundular. Destek mekanizmasını hızlı bir şekilde harekete geçirdik ve girişimcilikten KOBİ statüsüne geçtiler. Bundan sonra da ÇTSO ile olan işbirliğimiz devam edecek. Bu kapsamda ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’ya ve çalışanlara teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
BAŞLANGICI DOĞRU YAPARSAK GÜZEL SONUÇLAR DOĞURUR
Ardından, eğitimleri tamamlayan girişimci adaylarına seslenen Erkan, “Bundan sonraki süreçte tüm işlemleri mevzuat yoluna göre devam ettireceğiz. Birinci dereceden bilgilendirmeyi ÇTSO Temsilciliğimizden diğer KOSGEB müdürlüklerinden alarak doğru yolda iş yapalım. Başlangıcı doğru yaparsak güzel sonuçlar doğurur. Belgeniz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
İSTİHDAM KONUSUNDA YARDIMCI OLUYORUZ
Törende Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da bir konuşma yaparken, yerel yöneticiler olarak İş-Kur ve KOSGEB’in de desteğiyle vatandaşlara istihdam sağlama konusunda yardımcı olduklarını dile getirdi.
BAŞARILI GİRİŞİMCİ MELEK ŞEN ADAYLARA SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Törende ayrıca, geçmiş dönemlerde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayarak KOSGEB desteğiyle iş yerini açan Girişimcilerden Melek Şen, bugüne kadar yaşadığı süreçle ilgili katılımcılara bilgi verdi.
BURADA HER ZAMAN KAPISINI ÇALABİLECEĞİNİZ BİR YER VAR
Şu an Artı Kalibrasyon Laboratuvar’ın sahibi olmasında KOSGEB ve ÇTSO’nun çok büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Melek Şen, “İş hayatının içinde olmadığım dönemlerde, her zaman kendi işimi açmayı planlıyordum. Bunu nasıl başarabilirim diye düşünürken KOSGEB’den haberdar oldum. Öncelikle ÇTSO benim kapım oldu. KOSGEB’e geldiğimde gördüğüm yakın ilgi ve alaka bana cesaret verdi. Eğer bana bu cesareti vermeselerdi ben bu noktada olmazdım. Girişimcilik kursuna başladığımda iş kurabilmek için neler yapılması gerektiğini öğrendim. Araştırmalarım esnasında Trakya’da Kalibrasyon Laboratuvarı olmadığını fark ettim. Burada her zaman kapısını çalabileceğiniz, soru sorabileceğiniz, sizi muhatap alan bir yer var. Ben bundan gerçekten çok faydalandım” şeklinde konuştu.
ÇTSO VE KOSGEB OLMASAYDI BEN BU İŞE GİRMEYECEKTİM
Bu süreç sonunda Trakya’daki tek akredite olmuş ilk kalibrasyon laboratuvarının sahibi olduğunu kaydeden Şen, ÇTSO ve KOSGEB’e teşekkür ederek, “Eğer ÇTSO ve KOSGEB olmasaydı ben bu işe girmeyecektim. Ayrıca Oda’nın üyesi olduğum için bundan da büyük destek aldım. Personelimi eğitim için başka bir yere göndermiyorum. Eğitimler sayesinde sertifikalarımın da sayısı arttı” dedi. Şen ayrıca girişimci adaylarına bundan sonraki süreçle ilgili tavsiyelerde de bulundu. Öte yandan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, hatıra olarak Şen’e hediye takdim etti.
SERTİFİKALARINI ALDILAR
Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan Girişimci adaylarına sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, tören sonunda tüm davetliler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.