Çerkezköy TSO, Mersin TSO ile Kardeş Oda oldu

29 Ekim 2021

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, kardeş oda protokollerine bir yenisini daha ekledi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile de Kardeş Oda protokolü imzaladı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, kardeş oda protokollerine bir yenisini daha ekledi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile de Kardeş Oda protokolü imzaladı. Protokolde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan ve Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile

Mersin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı A. Hamit İzol, Mersin TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyeleri yer aldı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan ile birlikte Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çerkezköy TSO personelinden oluşan bir heyet, davetli olduğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Ziyarette Çerkezköy TSO heyetini, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve beraberindeki Meclis Başkanı A. Hamit İzol, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.

Karşılıklı görüşmede taraflara Çerkezköy ve Mersin’in ekonomileri hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Misafir heyete Mersin TSO’nun projeleri hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Mersin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Çerkezköy ve Mersin’in el ele olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:

“Bundan sonra hem hemşerilik bağımız, hem kardeşlik bağımız hem ticaret bağımız olacak. Bu bağlamda birbirine sımsıkı bağlı iki Oda olacağız. Bu gelişmeden gerçekten heyecan duyuyorum”

Mersin TSO Meclis Başkanı A. Hamit İzol da yaptığı konuşmada Çerkezköy ve Mersin’i birbirinden ayırmadıklarına vurgu yaptı. Çukurova Bölgesel Havalimanı Yatırımını Çerkezköy TSO Başkanı Kovuza’nın şirketinin almış olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Mersin TSO Meclis Başkanı A. Hamit İzol, “Uzun süredir yılan hikâyesine dönen yatırıma karşı ihalenin sizde kalmasıyla birlikte güvenimiz çok daha fazla arttı. Bizim camiamızdan bir kişinin yatırımı yürütüyor olması bizleri de yüreklendirdi. İki Oda’nın bundan sonra karşılıklı çok daha güzel işler yapacağına inanıyorum” dedi.

Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da yaptığı konuşmada bu ziyaretten ve misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Mersin TSO’ya teşekkür etti. Kozuva bu buluşmadan bir yıl sonra, 29 Ekim 2022’de bir kez daha bir araya gelecekleri sözünü vererek “O gün inşallah Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın açılışını çok daha kalabalık bir grupla gerçekleştireceğiz” dedi. Başarıya tek başına ulaşmanın mümkün olmadığına da dikkat çeken Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kozuva, “Mersin ve Çerkezköy olarak birlik ve beraberliği yakaladığımız sürece başarısız olma lüksümüz bulunmuyor” diye konuştu. 

Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan’da imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantı heyetlerin toplu fotoğraf çekimi ve karşılıklı hediye sunumu ile son buldu.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz yıllarda da 2017 yılında Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası, Drama Ticaret ve Sanayi Odası, Zaporizhzhya Ticaret ve Sanayi Odası; 2018 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, 2019 yılında Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Prahova Ticaret ve Sanayi Odası; 2020’de Bashkortostan Ticaret ve Sanayi Odası ile Kardeş Oda protokolü imzalamıştı.