BİNA DEPREM YÖNETMELİĞİ EĞİTİMİ DİJİTAL PLATFORMDA GERÇEKLEŞTİ

11 Mart 2021


10 Mart 2021 Çarşamba günü saat 14:30'da zoom üzerinden "Bina Deprem Yönetmeliği Eğitimi" gerçekleşti

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden Doç. Dr. Bülent Özmen tarafından, yapının güncel deprem yönetmeliği kapsamındaki yükümlülükleri ve bunların nasıl yerine getirileceği hakkında bilgilerin paylaşıldığı eğitim webinar'ı zoom üzerinden düzenlendi.

Gerçekleşen eğitime Genel Sekreterimiz Hakan Gel ve Akreditasyon Sorumlumuz Asude Çelen katılım sağladı.


Deprem Yönetmeliği Hakkında Detaylı Bilgi Verildi

İDEMA'ya ait olan Sağlam Kobi Projesi hakkında bilgilerin aktarıldığı projenin web sitesine üye olup, Acil Durum Eylem Planı hazırlanabilmekte. Ayrıca bu konu kapsamında Afetlerle ilgili Odalara “mükemmeliyet merkezi” rolü biçildiği de belirtilmektedir.

2021 yılı İç İşleri Bakanlığı tarafından "Afet Eğitim Yılı" ilan edildiğini ve bu konu hakkında kurumlardan çalışma beklendiğini ifade eden Doç.Dr. Bülent Özmen, güncel deprem yönetmeliğinin 2019 yılında yürürlüğü girdiğini ve Türkiye deprem haritasında bazı önemli değişiklikler olduğunu ifade ettti. Gerçekleşen eğitimde bu değişimle 2019'dan önce analiz edilmiş binaların yeni yönetmeliğe göre tekrar analiz edilmesi tavsiye edildi.

Afad.gov.tr adresinden e-devlet şifresi ile deprem parametresi öğrenilebildiği bilgisinin verildiği eğitimde "PGA 475, Raporlama da D-D2" değerlerinin seçilmesi gerektiği de özellikle belirtildi.