KOSGEB destekleri anlatıldı

12 Eylül 2013

9. MESLEK GRUBU ÜYELERİ KATILDI

Salı günü saat 15.00’de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, 9’uncu Meslek Grubuna mensup yaklaşık 40 üye katıldı. Konuşmacı olarak KOBİ Uzmanı Gökhan Akdağoğlu’nun katıldığı toplantıda, KOSGEB tarafından verilen destekler ve bu desteklerden kimlerin ne şekilde yararlanacağı hakkında bilgi verildi.

“KOBİ’LERİ BİLGİLENDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

KOSGEB’in girişimci ve KOBİ’lerin işletmelerini geliştirmeleri noktasında çok önemli faydalar sağladığını belirterek konuşmasına başlayan KOBİ uzmanı Gökhan Akdağoğlu; “Amacımız KOBİ’leri bilgilendirerek, KOSGEB’in sağladığı imkanlardan yararlanabilmelerini sağlamak. Bugün toplanma nedenimiz de sizleri, KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirmektir” dedi.

KOSGEB DESTEKLERİNDEN BAHSETTİ

KOSGEB’in, küreselleşen Dünyada KOBİ’lerin ayakta kalabilmeleri için büyük çaba sarfettiğini belirten Akdağoğlu, KOSGEB tarafından verilen desteklerden bahsetti. Akdağoğlu 9’uncu Meslek Grubu Üyelerine, KOSGEB tarafından verilen; “KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Proje Destek Programı, İşbirliği Güçbirliği Destek Programı, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Genel Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Gelişen İşletmeler Piyasası Kobi Destek Programı, Kredi Faiz Desteği, Laboratuvar Hizmetleri” destekler hakkında bilgi verdi.

“KORSAN UZMANLARA KARŞI UYARDI”

KOSGEB’in sağladığı faydaların bazı fırsatçı kişiler tarafından suistimal edildiğini de belirten Akdağoğlu; “Bazı fırsatçılar, KOBİ’leri arayarak kendilerini KOSGEB Uzmanı olarak tanıtıyorlar. Daha sonra da KOBİ’lerden para talebinde bulunuyorlar. İşletme sahiplerini uyarıyorum, sizleri KOSGEB Uzmanıyım diyerek arayan ve para talebinde bulunanlara itibar etmeyin. Eğer KOSGEB desteklerinden faydalanmak istiyorsanız, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunan KOSGEB bürosuyla ile irtibata geçin” ifadelerini kullandı.

TOPLANTI SORU-CEVAP ŞEKLİNDE DEVAM ETTİ

9’uncu Meslek Grubu Üyelerine daha önce destek almış KOBİ Projelerinden örneklerin verildiği toplantı, soru-cevap şeklinde devam ederek sona erdi.