Somali heyetinden iade-i ziyaret

9 Eylül 2013

ÇTSO YÖNETİMİ KARŞILADI

Somali Ulaştırma Bakanı Kalmoy ve beraberindeki heyeti Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda  Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker’in yanı sıra, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Akın ile Mehmet Danyeli ve ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Çetin Group ve Kozuva Şirketler Grubu olarak Somali’nin başkenti Mogadişu’da havaalanı projelerinin olduğunu hatırlatan Süleyman Kozuva, “Projemizde Somali Ulaştırma Bakanı Muhiadin Mohamed Kalmoy bizlere yardımcı oldu. Kendileri de iade-i ziyaret kapsamında Çerkezköy’e geldiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

8 AY İÇİNDE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Havaalanı projesinin hazırlık aşamasında olduğunu kaydeden Kozuva, “Şu an çalışmalar devam ediyor. 8 ay gibi bir sürede projeyi tamamlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl Eylül ayında uçaklar inişe başlayacak” bilgisini verdi.

UMARIM BAŞARIYLA SONUÇLANIR

Ziyarette konuşan ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker de, ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bakan Kalmoy’a teşekkür etti. Ankara’da görüştükleri TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun projeyi duyduğunda çok mutlu olduğunu belirten Ülker, “Çerkezköy adına böyle bir girişimde bulundukları için Çetin ve Kozuva’ya teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki aldıkları görevi başarı ile sonuçlandırırlar” dedi.

GÖZÜN KAPALI GİDEBİLİRSİN

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Meclisi’nin misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Kalamoy; “Devletim ve bakanlarım adına buraya katılan tüm meclis üyelerine ve bürokratlarına teşekkür ederim. ÇTSO’da karşılaştığımız bu sıcak ve yakın karşılama bizi çok etkiledi. Bizim ülkemizde bir atasözü vardır, ‘gittiğin yerde seni  güleryüzlü karşılıyorsalar gözün kapalı oraya gidebilirsin’ bizi böyle güleryüzlü karşıladığınız için teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

“BİR ÜLKE GELİYOR VE SENİN ÜLKENDE OKULLAR, HASTANELER YAPIYOR”

Bakan Kalamoy, Türkiye ve Somali’nin geçmişten bugüne dostane ilişkiler içinde olduğuna dikkat çekerek; “Dün Cumhurbaşkanımız dünyaya verdiği bir demeçte, Türkiye zor dönemlerimizde kalkınmamız için elini uzatmış ve yardımını hiç bir zaman bizden esirgememiş bir ülkedir. Türkiye bizim kardeş ülkemizdir ve her zaman da öyle olacaktır. Türkiye ve Somali’nin tarihine bakıldığında geçmişte ne kadar dostane ilişkiler içinde olduğumuzu göreceklerdir. Benim şahit olduğum şey, bir ülkenin yalnızca başka bir ülkeye yardımı değil. Türkiye vatandaşlarının Somali halkına olan gönülden bağlılığıdır.Bir ülke düşünün ki, geliyor sizin ülkenizde okullar, hastaneler açıyor, yardımlarını esirgemiyor siz bu ülkeye nasıl teşekkür edebilirsiniz? Hangi alanda olursa olsun Türkiye’den bir yatırımcı Somali’ye yatırım yapmak isterse biz o girişimciyi sonuna kadar destekleyeceğiz.” Dedi.

MİSAFİRPERVERLİKTEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Bakan Kalmoy ve beraberindekiler de, karşılaştıkları misafirperverlikten ötürü ÇTSO ve Çetin Group yönetimlerine teşekkür etti.