ÇTSO Yönetimi iade-i ziyaretlere başladı

6 Eylül 2013

İLK DURAK AKP OLDU

ÇTSO Yönetimi, geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan program kapsamında ilk olarak AKP Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Saat 14.00’da gerçekleştirilen ziyarette ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Akın ile Mehmet Danyeli yer aldı. AKP İlçe Yönetimi, ÇTSO Yönetimini kapıda karşılarken, ziyaretten ötürü mutluluk duyduklarını dile getiren AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Başkan ve yönetimine ziyaretleri için teşekkür ediyoruz. ÇTSO bizim için ve bölge için çok değerli” dedi.

AMACIMIZ EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETMEK

Amaçların Çerkezköy’e en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu söyleyen Demirbağ, “Yerel seçimlerin yaklaştığı bu dönemde tüm kurumlar bizim için aynı. Zaten bir farklılık beklemiyoruz. Bu süreci en verimli şekilde ve kardeşlik içinde geçirmeyi diliyoruz” şeklinde konuştu. Daha önce AKP Yönetiminin kendilerini ziyaret ettiğini ve şimdi de ÇTSO Yönetimi olarak iade-i ziyarette bulunduklarını belirten Süleyman Kozuva, misafirperverliklerinden ötürü AKP yönetimine teşekkür ederek, “Bölgemiz ve Çerkezköy için neler yapabileceğimizi hep birlikte konuşacağız” dedi.

OKULLARDA DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜ YAPACAĞIZ

Ziyaret esnasında, ilçedeki 3 okulla ilgili bir projelerinin olduğunu da vurgulayan Kozuva, konunun doğalgaz dönümü olduğunu dile getirerek, “Geride kalan zamanda odayı iyice öğrendik, tanıdık. Projelerimizi zamanla ve bütçemiz doğrultusunda hayata geçireceğiz. Önümüzdeki hafta doğalgaz dönüşümüyle ilgili olarak ihaleye çıkıyoruz. Taha Ülker’in öncülüğünde üç okulda doğalgaz dönüşümü yapmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Oda bünyesindeki Meslek Komitelerinin aktif bir şekilde çalıştığını vurgulayan ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, kendilerinin bu projeye ön ayak olduklarını dile getirirken, ilçedeki üç okulun doğalgaz dönüşümünü üstlendiklerini, kalan okulların da siyasi parti teşkilatları, belediye gibi kurum, kuruluşların üstlenebileceğini söyledi.

ÇERKEZKÖY’E DE YARAR SAĞLAR

Bunun üzerine, Demirbağ da, üzerlerine görev düştüğü takdirde hazır olduklarını belirtirken, söz konusu çalışmanın sadece okullara değil tüm Çerkezköy’e fayda sağlayacağına dikkat çekerek, “Doğalgaz dönüşümü çevre kirliliğini de önemli ölçüde azaltacak. Okullara yapılan yatırım aynı zamanda çevreye yapılan yatırımdır” dedi.

CHP’Yİ ZİYARET ETTİLER

ÇTSO Yönetiminin ikinci durağı ise CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı olurken, ÇTSO yönetimine burada Meclis Üyeleri Dilaver Burak ile Metin Taşdelen de katıldı. ÇTSO Yönetimini CHP İlçe Başkanı Saim Özkan’ın yanı sıra İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Metin Dönmez, Vahap Akay, Ensar Sivri ve Aktaş Güler karşıladı. Ziyaretten ötürü ÇTSO heyetine teşekkür eden İlçe Başkanı Saim Özkan, “Başarılarınızın devamını diliyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yakın olmak bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.

K BELGELERİ İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYOR

Ziyaret esnasında, Aday Adaylarından Ensar Sivri, Kozuva’ya K Belgeleri ile ilgili son durumu sorarken, konuyla ilgili olarak en kısa zamanda Ankara’ya gidecekleri bilgisini veren Kozuva, “Bunun ufak da olsa sözünü aldık. Çerkezköy’ün buna ihtiyacı var. Sorunların bilincindeyiz. Biz dosyalarımızı hazırlıyoruz. Ankara ziyaretimiz sonrası konu daha da netlik kazanacak” diye konuştu.

KEŞKE TEKİRDAĞ’A TAŞISALAR

Kozuva, vergi konusuyla da ilgili olarak, “Vergi konusu torba yasaya konuldu. Tekirdağ’da Sanayi Odası açılırsa vergi mükelleflerinin Tekirdağ’a taşınması gerekiyor. Keşke buraya taşısalar, bundan memnun oluruz. Yanlarında olmaya da hazırız” dedi.

KAYMAKAM KUZULU’YLA BİR ARAYA GELDİLER

ÇTSO yönetimi, ziyaretlerinin Kapaklı ayağında ise ilk olarak ilçeye yeni atanan Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu’yu ziyaret etti. Süleyman Kozuva, Kaymakam Kuzulu’ya yeni görevinin hayırlı olmasını dilerken, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker’de “Yeni ilçeye yeni, güzel, gayretli ve Türk kadınını da temsil eden bir kaymakam atandı. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Görevinizde başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

KAPAKLI’NIN PLANLI BÜYÜMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Ziyaretten ötürü ÇTSO Yönetimine teşekkür eden Kaymakam Kuzulu “Kapaklı güzel bir ilçe. Umuyorum ki daha da güzel olacak. Güzel olan her şey beraberinde sorumluluk da getiriyor. Kurulma aşamasında olduğumuz için zamana ihtiyacımız var. İdari teşkilatlanmamız başladı. Kurumların yerleştirilmesi ve hizmete başlanması için gerekli yer tespitleri yapıldı. Kirayla ilgili durumlar belli olduğunda o yeri belirleyip birimler teknik alt yapılarını kuracaklar. 3-5 ay içinde bunlar tamamlanmış olacak. Bundan sonra Kapaklı’nın planlı büyümesi için çaba harcayacağız” şeklinde konuştu.

SON DURAK İRFAN MANDALI OLDU

Karşılıklı sohbetin ardından ÇTSO yönetimi son olarak Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret etti.