NKUTEK Arge Merkezleri

12 Ağustos 2013

Sayın Üyemiz,

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının ortağı bulunduğu Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (NKUTEK) kuruluş aşamasından sonra 1 Mayıs 2013 tarihi itibariyle bünyesine ARGE ve İNOVASYON, TASARIM faaliyetleri yürüten firmalar almış, doluluk oranını %100'e ulaştırmıştır. Kapalı alanlarda yer alan ofislerimizin dışında açık alanlarımızda da değişik sektör gruplarında da faaliyet gösterecek KOBİ yada daha üst ölçekli firmalarınızın ARGE MERKEZLERİ kurarak yer alması için çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu kısa açıklamalar doğrultusunda NKUTEK açık alanlarında kümeleşerek ARGE MERKEZÎ kurulmasında yer almak isteyen üyelerinizin bulunması kuvvetli bir ihtimaldir. Bu merkezlerin yapımı kümedeki firmalarca yüklenilecek, kendilerine yer tahsisi 19 yada 29 yıllığına yapılacak ve sadece yıllık cirolarının %1 ve genel katılım hizmet bedeli alınacaktır.

ARGE MERKEZİ içinde yer alan tüm kümedeki firmalar TEKNOPARK‘ın tüm teşviklerinden yararlanacaktır. Bunun yanında küme içindeki firmalarca AKRİDİTE edilmiş laboratuarların oluşması büyük ekonomik kazanç olacaktır. Ayrıca her bir firmanın ARGE MERKEZİ kurma yerine toplu halde yine kendilerine ait ofislerde bu işlemleri TEKNOPARK felsefesi ile yürütmeleri çok önemlidir. Eğer talep olduğu takdirde firmalarımızın kendi ARGE'lerini Teknopark dahilinde oluşturmaları da söz konusu olabilecektir.

Bilgilerinize sunarız.