Türkiye-Ürdün İş Forumu Hk.

24 Mart 2016

Sayın Üyemiz,

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun daha önce ertelenen Ürdün ziyareti 27 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek olup, söz konusu ziyaret kapsamında Amman’da “Türkiye-Ürdün İş Forumu” gerçekleştirilecektir.

Ürdün, gerek ABD ile olan serbest ticaret anlaşması, gerek 22 Arap ülkesinin dahil olduğu Arap Serbest Ticaret Anlaşması (GAFTA) üyesi olması ile son yıllarda yabancı yatırımcıların dikkatini çekmiş ve özellikle Uzak Doğu ülkelerinden yatırımcılar Ürdün’ü bölgede yatırım üssü olarak seçmişlerdir.

Ulaştırma (yolların rehabilitasyonu ve hızlı otobüs projesinin her safhası- yapımdan operasyon ve otobüs temini), enerji (yenilenebilir enerji projelerine ara verilse de alt yapının tamamlanması, kapasite artırımının bu alt yapıya uydurulması),  enerji kullanımında tasarruf sağlayan başta LED aydınlatma olmak üzere inşaat malzemeleri, su ve sulama projeleri ve iyileştirme çalışmaları,  su taşıma hatları, katı atık yönetim sistemleri, ambalaj paketleme, Aqaba bölgesine özel hastane ve branş hastaneleri (göz, fizik tedavi, ayakta tedavi üniteleri gibi) olmak üzere sağlık sektörü, Güvenlik alanında kullanılan ekipman (sınır uygulamalarında yer alan gözden tarama sistemleri gibi), balık çiftliklerinde balık üretimi, Aqaba da Aquapark yapılması, Turizm alanında Ölü Deniz için ortak projeler, bölgedeki 5 yıldızlı otellerde rehabilitasyon hizmeti, sebze ve meyva üreticisi bir ülke olarak paketleme ve nakliye hizmetleri, tohum ve sera teknolojileri olmak üzere tarım sektöründe malzeme, ilaç sanayi (daha ziyade işbirliği için), havalimanı temizliği başta olmak üzere temizlik hizmetleri işbirliği yapılabilecek önde gelen sektörlerdir.

Bu çerçevede, söz konusu ziyarete katılmak isteyen üyelerinizin http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/ 166/6554 linkten kayıt yaptırmaları ve en geç 24 Mart 2016, Perşembe günü mesai bitimine kadar toplam katılım bedeli olan 800 USD ödemeleri rica olunur.

(16 Mart tarihli, iptal edilen Ürdün ziyareti için kayıt yaptırmış olan üyelerinizin http://portal.deik.org.tr/ KatilimFormu/169/6562 linkinden kayıt yaptırmaları rica olunur)

Program detayları bilahare teyit veren firmalarımıza iletilecektir.