ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ TİCARET SİCİL PERSONELİ (MEMURU) GİRİŞ SINAV İLANI

27 Ocak 2016

ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI

TİCARET SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ

TİCARET SİCİL PERSONELİ ( MEMURU ) GİRİŞ SINAV İLANI

A)       YAZILI SINAVA KATILACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR

1)       T.C. vatandaşı olmak,

2)       Yazılı sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1981 tarihinden daha sonra doğanlar başvuru yapabilir )

3)       Üniversitelerin en az dört yıl süre ile eğitim veren Hukuk , Siyasal Bilgiler , iktisadi ve idari Bilimler , İşletme , İktisat fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili, makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki kurumlardan birini bitirmiş olmak,

4)       Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya muaf olmak,

5)       Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

6)       Sabıka kaydı bulunmamak,

7)       Görevini devamlı yapmasına engel bir durumu bulunmamak ,

8)       Tacir veya esnaf sayılmalarını gerektiren bir faaliyette bulunmamak,

9)       Çerkezköy , Kapaklı veya Saray’ da ikamet ediyor olmak,

B)       YAZILI SINAV DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ

1)       Yazılı sınav notu, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir.

2)       Yazılı sınav  ; % 40 genel kültür , % 40 genel yetenek , % 20 Ticaret Sicil Yönetmeliği hükümlerinden oluşacaktır.

3)       Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 ( yetmiş ) tam puan almak gerekir.

4)       Yazılı sınav sonucuna göre ilk 5 ( beş ) aday asil ,  ikinci 5 ( beş ) aday yedek olmak üzere belirlenecektir.

C)       SÖZLÜ SINAV DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ

1)       Sözlü sınava yazılı sınav sonucuna göre belirlenmiş ilk beş asil aday alınacaktır.

2)       İlk beş asil aday arasından seçim yapılamazsa ikinci beş yedek aday sözlü sınava çağrılacaktır.

3)       Sözlü sınav en az 4 ( dört ) üyenin bulunacağı Yönetim Kurulu tarafından yapılacaktır.

4)       Sözlü sınavda; Adayın bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği , muhakeme gücü , liyakatı , temsil yeteneği , davranış ve tepkilerinin Odamız vizyon ve misyonuna uygunluğu , özgüveni , ikna kabiliyeti , genel yetenek ve genel kültürü , değişime ve yeniliklere açık olup olmadığı  değerlendirilerek sözlü sınava katılan her Yönetim Kurulu üyesi tarafından yüz puan üzerinden puan verilecektir.

5)       Sözlü sınavda hazır bulunan Yönetim Kurulu üyelerinin verdiği puanlar sonucunda her adayın ortalama sözlü sınav puanı hesaplanacak olup, sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 ( yetmiş ) tam puan almak gerekir.

6)       Sözlü sınavda 70 ( yetmiş ) tam puanın üzerinde puan alan adaylardan  en yüksek puanı alan adayın işe alımı gerçekleşecektir.

7)       İşe alım kararı verilen adayın başvuru esnasında verdiği bilgilerin gerçeğe aykırı olduğu tespit edilirse adayın başvurusu geçersiz  sayılır ve yerine sıradaki aday çağrılır.

D)       BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

1)       Başvurular  28.01.2016 – 11.02.2016 tarihleri arasında  ik@cerkezkoytso.org.tr e-mail adresine veya Gazi Osman Paşa Mah. Fevzi Paşa Cad. No.5/1 Çerkezköy adresindeki Odamıza şahsen yapılacaktır.

2)       Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar 17.02.2016 – 19.02 2016 tarihlerinde Odamız web sayfası ve ilan panosunda duyurulacaktır.

3)       Yazılı sınav 22.02.2016 Pazartesi günü 14.00 ‘ da Odamızda yapılacaktır.  Adayların sınav saatinden an az yarım saat önce Odamızda hazır bulunmaları ve yanlarında onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı , sürücü  belgesi) olması gerekmektedir.

4)       Yazılı sınav sonuçları 29.02.2016 tarihinde Odamız web sayfamızda duyurulacak olup ilk beş asil adaya sözlü sınav tarihi ayrıca bildirilecektir.