WCF Avrupa ve Asya Zirvesi

16 Ekim 2024
Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, İstanbul’da gerçekleştirilen WCF Avrupa ve Asya Zirvesi’ne katılım sağladı.

Dünya Odalar Federasyonu (WCF), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Sayın Philippe Varın, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Genel Sekreteri Sayın John W.H. Denton AO ve 62 ülkeden 800 iş insanı katılım sağladı.

Dünyanın en büyük iş örgütü Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) 2024-2026 yol haritası değerlendirildi. İş dünyasına yönelik değerlendirilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Zirve’nin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, küresel anlamda daralmaların yaşandığı son günlerde iş dünyasının dayanışma içerisinde olmasının oldukça önemli olduğunu ifade etti.

İklim değişikliği ve sürdürülebilirlik gibi küresel sorunların da gündeme geldiğini ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, bu konuda atılacak adımların gelecek adına büyük bir değeri olacağını belirtti.

İş dünyasında emin adımlarla ilerleyebilmek adına sürdürülebilirliğin ve kobilere yapılması gereken desteğin büyük önem taşıdığını dile getiren Başkanımız Ahmet Çetin, KOBİ’ler için Yeşil Dönüşüm ve Dijital Dönüşümün birbiriniden ayrı tutulamayacak değerde olduğunu ifade etti.