İş dünyası, TOBB’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ile buluştu

24 Eylül 2024
Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın teşrifleriyle gerçekleşen İstişare Toplantısına katılım sağladı.

365 Oda ve Borsa Başkanlarımızın da katıldığı toplantıda söz alan Başkanımız Ahmet Çetin, bölgemiz sanayiclerinin başlıca sorunlarını, önemli konu başlıklarını dile getirdi.

Başkanımız Ahmet Çetin, öncelikli olarak bölgemizdeki nitelikli personel sorununa dikkat çekerek, insan kıymetleri ofislerinin kurulması gerektiğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak çalışması eşliğinde, sanayicilerimizin de görüşleri alınarak nitelikli personel yetiştirmenin gerekliliğini aktardı. Başkanımız Ahmet Çetin, bu soruna yönelik çözüm önerilerini de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a direkt olarak aktardı.

Sanayide kadın istihdamının önemine de değinen Başkanımız Ahmet Çetin, “Kendi ayakları üstünde duran güçlü kadınlarımızın iş dünyasına katılması için teşviklerin devreye girmesi gerekmektedir. Sanayide kadın istihdamını artırmaya yönelik girişimlerin tamamlanması gerekmektedir.” Dedi.

Bu konudaki çözüm önerilerini de dile getiren Başkanımız Ahmet Çetin, kreşlerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından ücretsiz hale getirilmesinin önemli bir adım olacağını ifade etti.

Başkanımız Ahmet Çetin,konuşmasının devamında sanaycimizin birçok önemli sorununu dile getirerek, çözüm önerilerini sundu.