Yönetim Kurulumuzdan TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na Ziyaret

23 Ağustos 2024

Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sinan Sifil, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Turgay Kaya ve Bünyamin Fırat, Dünya Odalar Federasyonu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu TOBB İkiz Kulelerde ziyaret etti.

ÜYELERİMİZİN TALEPLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Gerçekleşen görüşme ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkanımız Ahmet Çetin, “Oda ve Borsalarımızın her daim yanında olan TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile üyelerimizin talepleri, projelerimiz ve bölgemiz üstüne istişarelerde bulunduk.  Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden ve reel sektör ile KOBİ’leri zorlayacak bir düzenleme olan enflasyon muhasebesi hakkında görüş ve önerilerimiziaktardık. Düzenlemenin yeni yatırımların önünü keseceğini ve mevcutta birçok firmayı kapanma aşamasına kadar getireceğini ifade ettik. Aynı zamanda bölgemizin diğer sorunlarından ve üyelerimizin taleplerini de dile getirdik. Üretim üssü bölgemizde ticaret gelişmesine yönelik atacağımız adımlardan, projelerimizden bahsettik.” dedi.

SUYUN ÖNEMİ

Bölgemizdeki su sorununun TOBB’da da dile getirildiği ifade eden Başkanımız Çetin, “Bölgemizin acil ve önemli sorunlarından bir tanesi olan su sorununu bir kez daha dile getirdik. Bölgemizde su seviyesinin tehlikeli boyutlara ulaştığını bu konuda ivedilikle adımlar atılması gerektiğini, bu kapsamda gerçekleştireceğimiz faaliyetlerde Başkanımızdan desteklerini istedik. Çözüm projelerini aktardık.” ifadelerini kullandı.

FUARA DAVET

 Değerlendirmelerini sürdüren Başkanımız Çetin, “Görüşmelerimizin ardından Sayın Başkanımızı 4 Eylül’de 8. defa kapılarının açacak olan Trakya’nın tek endüstriyel fuarı 8. Çerkezköy Endüstriyel Fuarımıza davet ettik. Ticaretin kalbinin attığı, birçok küçük ve orta ölçekli firmanın yanında bölgemizin önde gelen firmalarının da yer alacağı fuarımızda Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanımızı da görmekten gururu duyacağımızı ilettik.” Şeklinde konuştu.

Başkan Çetin, açıklamalarının sonunda kendilerini dikkatle dinleyen ve çözüm önerileri ile ilgili her zaman destekte bulunacağını ifade eden TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerini iletti.