Enflasyon Muhasebesi Üzerine Görüş Alışverişi Gerçekleştirildi

22 Ağustos 2024

Tekirdağ Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Şerafettin Kurt ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray temsilcileriyle birlikte, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaret esnasında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ogün Asıl, Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Fırat ve Genel Sekreter Seçkin Bayraktar da hazır bulundu. Görüşmenin ana gündem maddesi ise, işletmelerin vergilendirilmesinde kullanılan enflasyon düzeltmesi uygulaması ve bunun reel sektör ile KOBİ'ler üzerindeki olası etkileriydi.

"Reel Sektör ve KOBİ'leri Zorlayacak Bir Düzenleme"

Toplantı sırasında değerlendirmelerde bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, enflasyon muhasebesi düzenlemesinin tüm oda ve borsaların gündeminde olduğunu belirtti. Başkan Çetin, "Uygulanmak istenen bu düzenleme, özellikle reel sektörü ve KOBİ'leri oldukça zorlayacak bir süreçle karşı karşıya bırakacaktır. Finansmana erişimin zaten zor olduğu bu dönemde, bu kararın yeniden gözden geçirilmesi büyük önem taşımaktadır. İşletmelerin beklenmedik bir vergi yükü altına girmesi, yeni yatırımların önünün tıkanmasına ve birçok iş yerinin kapanmasına yol açabilir. Bu durum, işsizlik oranlarının artmasına da neden olacaktır. Üretim, yatırım, ihracat ve istihdamda öncü olan üyelerimizin bu yükün altına sokulmaması gerekmektedir. Kararın yeniden değerlendirilerek, tüm işletmelerimizin nefes almasını sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını umuyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız çözüm önerilerini, TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na da ileteceğiz. Kendilerinin de bu konuya gereken önemi göstereceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Görüş ve Teşekkürler

Tekirdağ SMMMO Başkanı Şerafettin Kurt, enflasyon muhasebesi konusundaki görüş ve önerilerini paylaşarak, gösterdiği hassasiyet ve misafirperverlikten ötürü Başkan Ahmet Çetin’e teşekkürlerini iletti. Görüşme, enflasyon muhasebesi düzenlemesinin olası etkilerini tartışmak ve bu konuda ileriye dönük stratejiler geliştirmek amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirildi.