TUSAŞ Yetkilileri Çerkezköy TSO Üyeleri ile Buluştu

30 Temmuz 2024

Savunma sanayiinin önemli firmalarından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı Ziyaret etti. Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ile bir araya gelen TUSAŞ yetkilileri, buradaki toplantının ardından savunma sanayiine tedarik zinciri oluşturabilecek Oda üyeleri ile bir araya geldi.

Üretim üssü Çerkezköy’e hem yatırım hem de üretim anlamında her geçen gün ilgi artıyor. Üyelerinin hem yurt içi hem de yurtdışında yeni iş anlaşmalarına imza atması için girişimlerini sürdüren ve özellikle bölgemizde de savunma sanayii alanında kümelenme çalışmalarının da artmasını hedefleyen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, savunma sanayiinin önemli firmalarından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Oda üyelerini bir araya getirdi. TUSAŞ Milli Muharip Uçak Yardımcı Sanayi Temsilcileri Fatih Burak Aslan ve Mehmet Orhun Köklü, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. TUSAŞ Yetkilileri ilk olarak Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ile bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi.


tusaş,çerkezköy tso, ahmet çetin, savunma sanayi

Savunma sanayiye verdiği önemi dile getiren Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Üretim üssü bölgemizde ülkemizin birçok önemli kuruluşu yer alıyor. Aynı zamanda tedarik alanında önemli işler gerçekleştirilen alt üreticilerimiz de bulunuyor. Oda olarak alt üreticilerimiz ile ana ürün üretimi gerçekleştiren üyelerimizi buluşturarak bölgemizde güçlü tedarik zinciri oluşturmak adına çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra bölgemizde savunma sanayinin de yer almasını hedefliyoruz. Odamızda bir savunma sanayi ofisi kurulması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Savunma sanayi alanında kümelenme çalışmalarının bölgemizde artmasını istiyoruz. TUSAŞ’ın davetimizi kırmayıp bugün burada olması bizler ve üyelerimiz için önemli. Bugün atılacak adım sadece ticari kaygılar gütmemektir. Ülkemizin savunma sanayisine destek olmak, ürün temini sağlamak aynı zamanda milli görev olarak görülebilecek bir gururdur.” dedi.

“ÖNEMLİ BAĞLANTILAR ELDE EDECEĞİMİZE İNANIYORUZ”

Çerkezköy’ün üretim alanında önemli bir bölge olduğunu ifade eden TUSAŞ Milli Muharip Uçak Yardımcı Sanayi Operasyonları Şefi Fatih Burak Aslan, “Bizleri burada ağırladığınız için öncelikle sizlere teşekkür ederiz. Yapısal detay parça imalatı gerçekleştirecek firmalarda aranan kriterleri sağlayanların başvuruları beklenmektedir. Bu kapsamda, potansiyel firmalara ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Önemli bağlantılar elde edeceğimize inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

FİRMALAR ZİYARET EDİLDİ

Çerkezköy TSO’da gerçekleşen ilk görüşmenin ardından Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Üyesi Bünyamin Fırat ve TUSAŞ yetkilileri tarafından Oda’ya gönderilen niteliklere sahip firmalardan yine Oda’ya başvurularını gerçekleştiren üye firmalara ziyaretler gerçekleştirildi.


tusaş,çerkezköy tso, ahmet çetin, savunma sanayi