Başkanımız Ahmet Çetin: Biz Üretiyoruz, Biz Dünyaya Satıyoruz

13 Haziran 2024

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Bulgaristan düzenlenen Balkan Summit İş Forumuna katıldı. Bansko’da düzenlenen iş formunda ticaret fırsatları görüşüldü.

Bulgaristan, Türkiye ve Romanya iş çevrelerinin Bansko’da buluştuğu, ticaret ve yatırım fırsatlarının görüşüldüğü toplantıya Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık, Bulgaristan İnovasyon ve Büyüme Bakan Yardımcısı Krasimir Yakimov, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri Ümit Süthan, Ufuk Mangır, Bünyamin Fırat ile Türkiye, Bulgaristan ve Romany’dan iş insanları katıldı. Balkan İş Forumu’nda, "Balkanlar’da Ticaret ve Yatırım Fırsatları" ile "Teknoloji, İnovasyon, Düzenleyici Yasal Çerçeve ve Finansman" başlıklı iki panel düzenlendi.

“ÇERKEZKÖY’E SİZLERİ DE DAVET EDİYORUZ”

Panelde söz alan ve bölgemizi tanıtarak yatırım ile ihracat adına önemli açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, bölgemizin üretim alanında her sektöre hitap ettiğini belirtti. İş geliştirme adına bölgemizin önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Çetin,  “Her yıl bu organizasyona katılıyoruz. Bu tür organizasyonlarda bölgemizi tanıtmak, işbirliklerini bölgemize aktarmak ve Avrupa’ya açılan bölge olarak komşumuz Bulgaristan iş insanları ile ticaretimizi daha da geliştirmek, bölgemizde üretilen ürünleri onlarla birlikte daha fazla dış pazara ulaştırabilmeyi de umuyoruz. Buradaki iş insanlarını, Türkiye’nin en büyük üretim üslerinden biri olan Çerkezköy’e sizleri davet ediyoruz. Biz üretiyoruz, biz dünyaya satıyoruz. Birlikte bunu dış dünyaya pazarlarsak hem aramızdaki ticareti geliştirmiş oluruz hem de tarihi ve kültürel bağlarımızı daha da fazla pekiştirmiş oluruz.” İfadelerini kullandı.   

Organizasyonun oldukça verimli geçtiğini de ifade eden Başkan Ahmet Çetin, “Güzel bir organizasyonda komşu ülkelerimizin iş insanları ile bir araya geldik. Bölgemizden ve potansiyelinden bahsederek kendilerini davet ettik. Böyle verimli bir organizasyonunun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.


balkan summin, bansko, çtso, çerkezköy tso