Model Fabrika Kuruluş Çalışmaları Değerlendirildi

12 Haziran 2024

İlimizde kurulması planlanan Kobi Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nin (Model Fabrika) kuruluş çalışmalarını değerlendirmek üzere gerçekleşen toplantıya; Tekirdağ Valisi Sayın Recep Soytürk Başkanlığında, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Sayın Dr. Yücel Özkara, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Sayın Abdullah Başar, Çorlu Kaymakamı Sayın Murat Eren, Çerkezköy Kaymakamı Sayın Nazmi Günlü, Ergene Kaymakamı Sayın Kadir Duman, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Çetin, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İzzet Volkan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Fahrettin Akçal, OSB Yönetim Kurulu Başkanları ve OSB Bölge Müdürleri katıldı.

Model Fabrika Nedir? Faydaları Nelerdir? Bölgemizde Kurulmasının Sağlayacağı Avantajlar gibi birçok önemli konuda bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda; Kayseri Model Fabrika Direktörü Sayın Salih Yalçın,  Kayseri Model Fabrikada yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü’nün  Model Fabrika konulu sunumunu Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Sayın Nihan Menteşoğlu gerçekleştirdi.

Tekirdağ Valiliğimiz, Odamız, Çorlu TSO, Trakya Kalkınma Ajansı ve OSB’lerin İş Birliği ile Model Fabrika’nın Kurulumu Gerçekleşecek.