Almanya´da Yatırım Fırsatları

1 Haziran 2024

Odamız tarafından üyelerimize yönelik düzenlenen eğitimler kapsamında “Almanya’da Şirket Kurulumu ve Yatırım Fırsatları” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Avukat Erinç Ercan tarafından “Almanya’da nasıl şirket kurabilirim, yatırım fırsatları, şirket devir işlemleri ve dikkat edilmesi gereken konular’ anlatıldı.

ŞİRKET TÜRLERİNİ ANLATTI

Şirket türlerinin şahıs şirketleri ve sermaye şirketleri olarak ikiye ayrıldığını söyleyen Erinç Ercan, “Sermaye şirketleri genel olarak şirket malvarlığı ile sorumlu olan şirketlerdir. Bunları düşük sermayeli limited şirketler, limited şirketler, Anonim Şirketler, Avrupa Anonim Şirketler olarak sıralayabiliriz. Anonim şirketler tek bir ortak ile kurulabilir. Kuruluş sermayesi 50 bin eurodur. Avrupa Anonim Şirketlerin şirket merkezi AB’de olmalı. Asgari şirket kuruluş sermayesi 120 bin eurodur” dedi.

ŞAHIS ŞİRKETLERİ

Şahıs şirketleriyle ilgili de bilgi veren “Şahıs şirketleri, şahsi malvarlılık ile sorumlu olan şirketlerdir. Komandit şirketi en az 2 ortakla kurulur. Asgari kuruluş sermayesi limiti aranmaz. Ortaklık anlaşması sözlü veya yazılı mümkündür. 130 milyonluk ciroya kadar yıllık bilançoların kamuoyuna açık yayınlanması mecburiyeti yoktur. Sınırlı sorumlu ve sınırsız sorumlu ortaklardan oluşur. Limited şirketli komandit şirketi de komandit şirketin bir türevidir. Asgari kuruluş sermayesi limiti aranmaz. Gerçek ve tüzel kişi en az 2 ortakla kurulur. Sınırlı sorumlu ve sınırsız sorumlu ortaklardan oluşur” dedi. Almanya’daki diğer şirketi türleri ve şirket devirlerini de anlatan Ercan, Almanya’da yatırım fırsatlarıyla ilgili de katılımcıları bilgilendirdi.


almanya,şirket kurulumu, erinç ercan, çtso, çerkezköy tso