15. Uluslararası Tarım ve Gıda İhtisas Fuarı - Etiyopya
Devamı...
Sayın Üyemiz;
10 Eylül 2014 Tarih ve 29115 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği” ile 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun “ İzin alma, arıtma ve bertaraf etme yükümlülüğü” başlıklı 11. Maddesinde (Değişik: 26/4/2006 – 5491/8 md.) “Üretim, tüketim ve hizmet faaliyetleri sonucunda oluşan atıklarını alıcı ortamlara doğrudan veya dolaylı vermeleri uygun görülmeyen tesis ve işletmeler ile yerleşim birimleri atıklarını yönetmeliklerde belirlenen standart ve yöntemlere uygun olarak arıtmak ve bertaraf etmekle veya ettirmekle ve öngörülen izinleri almakla yükümlüdürler.” ve “Atık geri kazanım, geri dönüşüm ve bertaraf tesislerini kurmak ve işletmek isteyen gerçek ve/veya tüzel kişiler, yönetmelikle belirlenen esaslar doğrultusunda, ürün standardı, ürünlerinin satışa uygunluğu ve piyasadaki denetimi ile ilgili izni, ilgili kurumlardan almak kaydı ile Bakanlıktan lisans almakla yükümlüdür.” hükümleri yer almaktadır.
Söz konusu kanuna istinaden 10.09.2014 tarihli ve 29115 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak , 01.11.2014 tarihinde yürürlüğe girecek Çevre İzin Ve Lisans Yönetmeliğinin 5inci maddesinin ikinci fıkrasında “ Ek-1 ve Ek-2 listelerinde yer alan işletmeler, faaliyette bulunabilmeleri için, öncelikle geçici faaliyet belgesi almak zorundadır.” hükmü yer almaktadır.
İlgili yönetmeliğin 15. Maddesinde Bu Yönetmeliğin Ek-1 ve Ek-2 kapsamında yer alıp, geçici faaliyet belgesi olmadan faaliyete başladığı tespit edilen işletmelere, 2872 sayılı Çevre Kanununun ilgili hükümlerine göre idari yaptırımlar uygulanır. Söz konusu işletmeler geçici faaliyet belgesi düzenlenene kadar faaliyette bulunamaz.” hükmü yer almaktadır.
Bu kapsamda; ilimiz sınırları içinde faaliyette bulunan çevre/izin lisansına tabi tüm işletmelerin Geçici Faaliyet Belgesi veya Çevre İzin/Lisansı alması gerekmektedir.
Bilgilerinize sunarız.