İhracatta Yeni Ufuklar: 2. Toplantı
Devamı...
Odamız ile 20 araştırma üniversite arasında yer alan Marmara Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol Avrupa Birliği Projeleri, eğitim, araştırma, proje ve etkinlik yürütme faaliyetlerini kapsayacak.
Odamızda gerçekleşen programa Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Mustafa Ogün Asıl, Sinan Sifil ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ümit Süthan Evren Kahraman, Ufuk Mangır, Ali Çolak, Sedat Çolak, Bünyamin Fırat, Özgür Sönmez ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Savaş Evren katılım sağladı.
AR – GE ÇALIŞMALARI, TEKNOLOJİK YENİLİKLER
Marmara Üniversitesi ile iş birliği içerisinde olduklarını ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, “Marmara Üniversitesi ülkemizin en önemli ve en büyük üniversitelerinden bir tanesi, Odamız ile Marmara Üniversitesi’nin buluşması sayesinde güzel projeler imzalanacak. Öncelikli hedefimiz AB projeleri fakat bununla birlikte yine birçok proje ve faaliyette işbirliği içerisinde olacağız. Marmara Üniversitesi’nin özellikle bölgemiz problemleriyle de ilişkilendirilebilecek çalışmalarından da faydalanacağız. Ar – Ge çalışmaları yürüteceğiz, teknolojik yeniliklerle daha kolay buluşacağız. Protokolümüzün oldukça faydalı olacağına inanıyorum. Bu vesileyle Rektörümüz Sayın Mustafa Kurt’a ve beraberindeki değerli hocalarımıza da teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“ÜLKEMİZE YARARLI PROJE ÇALIŞMALARI YÜRÜTECEĞİZ”
Odamız ile işbirliği içerisinde güzel projelere imza atılacağına inandığını ifade eden Rektör Mustafa Kurt, “Üniversitemiz ile Oda arasında güzel bir uyum yakalayacağımıza inanıyorum. Özellikle AB Projeleri olmak üzere sosyal farkındalık çalışmalarında da iş birliğimiz sürecek. Hem Çerkezköy’e hem Marmara Üniversitesi’ne hem de ülkemize yararlı proje çalışmaları yürüteceğiz. Protokolümüzün herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin ve Yönetimine misafirperverlikleri ve samimi sohbetlerinden, fikir alışverişlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
PROTOKOL NELERİ KAPSAYACAK?
Protokol kapsamında: Marmara Üniversitesi bünyesinde ilgili diğer fakülte, enstitü, yüksekokul ile Çerkezköy TSO iş birliğinde: ortak Ar-Ge projelerinin yürütülmesi; ortak panel, konferans veya fuar gibi etkinliklerin düzenlenebilecek. İşletmelerin ve üniversitenin sektör paydaşlarıyla bir araya gelmesi ve ağ oluşturması; işbirliği projelerinin yönetim ve izleme mekanizmalarının oluşturulması; Marmara Üniversitesi tarafından geliştirilen teknolojik ürünlerin veya buluşların TSO üyelerine transfer edilmesi; Çerkezköy TSO üyeleri olan işletmelerin teknolojik yeniliklere erişim sağlaması ve rekabet güçlerinin artırılması; Marmara Üniversitesi öğrencilerine Çerkezköy'deki TSO üyesi işletmelerde staj ve iş imkanı sağlanabilecek. Çerkezköy TSO üyelerine Marmara Üniversitesi'nin akademik ve uzman kadrosundan danışmanlık hizmetleri sağlanabilecek.