Sayın Üyemiz,
Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği çerçevesinde gıda etiketlerinde yer alan ve ürünün raf ömrünü belirten tarih bilgisine ilişkin olarak, gıda işletmecilerine rehberlik etmek, uygulamada birlikteliği sağlamak ve tüketicileri bilgilendirmek amacıyla "Gıda Etiketlerinde Raf Ömrü Bilgisinin Belirlenmesi ve Belirtilmesi Hakkında Kılavuz" hazırlandığı, ayrıca gıda kaybı ve israfını en aza indirmek için gıdanın raf ömrünün gıda işletmecisi tarafından doğru belirlenmesi, Son Tüketim Tarihi (STT) veya Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) kavramlarının da tüketici tarafından doğru bilinmesinin önemi ifade edilmiştir. Bu amaçla Son Tüketim Tarihi (STT) ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) farkını açıklayan, tüketici ve gıda işletmelerine yönelik bilgilendirici bir broşür/afiş de hazırlanmıştır. Hazırlanan bu broşür/afişin gıda işletmelerinde tüketicilerin kolayca görebileceği yerlerde kullanılmasının, farkındalık açısından uygun olacağı değerlendirilmektedir. Söz konusu Klavuz ile broşür/afişe 21 Haziran 2023 tarihi itibariyle Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün internet sayfasından (https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM) ulaşılabilmektedir
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası