Çin´den Gelen Yatırım Heyetinden Odamıza Ziyaret

5 Haziran 2023

Çin’den yeni yatırım fırsatlarını görüşmek üzere gelen yatırım heyeti, Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin’in ziyaret etti. Bölgedeki potansiyelin farkında olduğunu belirten heyet, Çerkezköy’de yeni bir yatırma imza atacaklarını belirtti. Sağlanacak yatırım ile birlikte bölgemizdeki istihdama da katkı sağlanacak.

Bölgedeki yatırım ve istihdam alanlarının artması adına Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Odamız, yatırım heyeti ile bir araya geldi. Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çetin, yatırımcılarla bir araya gelerek bölgenin değer ve öneminden bahsetti. Bölgenin bir üretim üsttü olduğunu ifade eden Başkanımız Ahmet Çetin, “Bölgemiz, Türkiye’nin en önemli sanayi alanlarının başında geliyor. Yine ülke sınırlarını aşan global bazda adından söz ettiren firmalara sahibiz. Birçok farklı sektörde güçlü firmalar bölgemizde yer alırken yine aynı seviyede güçlü kurumlar yapacağı yatırımları bizden yana kullanıyor.  Avrupa’ya, gümrük ve limanlara yakınlığı nedeniyle de adeta bir cazibe merkezi konumundayız. Sizlerin de bu bölgede atacağı adımlar bizler için kıymetli. Oluşturacağınız istihdam bölgemize ayrı bir fayda sağlayacaktır. Bizler de bu konuda sizlere gerekli destekleri sağlayacağız. Birlikte büyüyen ve ekonomiye, istihdama değer katan bölge olarak gelişmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“YENİ YATIRIMLARIN GELECEĞİNE İNANIYORUZ”

Yatırımcı heyet, bölgenin potansiyelinin farkında olduğunu belirterek, “Buradaki yükselişin bizler de farkındayız. Büyüyen üretim sektörü sayesinde Çin ile rekabet edebilecek bir seviyede bulunuyor. Sizin de söylediğiniz gibi Avrupa’ya yakınlığı, lojistik anlamda uygunluğu ve önemli bir noktada bulunuyor olması bizim için de en büyük etkenlerden bir tanesi oldu. Sadece bizim de değil tabii Uzak Doğu’daki birçok firmanın gözdesi konumunda yer alıyorsunuz. Biz, oradaki yatırımlarımızın birçoğunu buraya kaydırmış olacağız. Makine sanayi alanında güzel bir adımı burada atacağız. Bizlerden sonra da buraya yeni yatırımların geleceğine inanıyoruz. Sık sık bir araya gelerek görüş ve önerilerinizden de ayrıca faydalanmak bizim için önemli. Bu nedenle öncelikli ziyaret noktalarımızdan bir tanesi oldunuz. Bizlere destekleriniz, nazik ev sahipliğiniz ve ilginizden dolayı teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.