“Bir İlke İmza Atalım İstiyoruz”

9 Mayıs 2023

Odamız tarafından ‘Sanayide Çıraklık Eğitiminin Önemi’ semineri gerçekleştirildi. Konferans Salonumuzda düzenlenen seminerde Çıraklık Eğitiminin önemi, işletmelere ve öğrencilere sağlayacağı kazanımlar anlatıldı. Veliköy OSB MTAL Müdürü Ahmet Akay, Çıraklık Eğitimi ile ilgili yürütülen çalışmalardan bahsederek, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası da bu alanda güzel çalışmalar yürütüyor. İşbirliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalar ile birlikte bir ilke imza atalım istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Odamız Konferans Salonunda düzenlenen seminere Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sinan Sifil, Yönetim Kurulu Üyemiz Bünyamin Fırat ve üyelerimiz katılım sağladı.

“İLKÖĞRETİMDE BECERİ ATÖLYELERİ KURMALIYIZ”


Programda konuşmacı olarak yer alan Veliköy OSB MTAL Müdürü Ahmet Akay İlköğretimde beceri atölyeleri kurmalıyız. Çocuklarımızın el becerilerini ölçmeliyiz. İlkokuldan bu işin temellerini atmalıyız. Ortaokulda öğrencinin mesleğini büyük oranda seçmiş olmasını sağlamalıyız. Biz şimdi okulumuzda 2 yıldır mesleki rehberlik veriyoruz. Okul okul geziyoruz. İlerleyen süreçlerde ilkokulların ziyaretine de açacağız okulumuzu, yaptığımız robotik çalışmaları tanıtacağız. Bir çocuğa dahi dokunabilirsek ne mutlu bizlere. Ziyaretlerimizi firmalara da gerçekleştireceğiz. Bu sene yaklaşık 50 firmayı ziyaret etti. 500’e yakın öğrencimiz teknik geziye katıldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası da bu alanda güzel çalışmalar yürütüyor. İşbirliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalar ile birlikte bir ilke imza atalım istiyoruz. Hem Çerkezköy’de hem Tekirdağ’da sonrasında ise Türkiye genelinde bir ışık olalım, örnek olalım. Gençlerimizi mesleklere teşvik edelim. Gençlerimizi kaybetmek çok kolay, önemli olan onları kazanabilmek. Gençlerimizi sevebilecekleri mesleklere yönlendirmeliyiz. Sevdiği işleri yaptığı sürece mutlu olurlar. Öğrencilerimizi sevdikleri mesleklerde uygun eğitimler alabileceği firmalara yönlendiriyoruz. 160’a yakın çırağımız şu an firmalarda mesleklerini öğreniyorlar. Gençlerimizin mesleklerini erkenden eline alırken firmalarımız ara eleman sorununu çözüme kavuşturmuş oluyor. İşletmeler, aileler ve öğrenciler çıraklık eğitiminin öneminin farkına varmalı” ifadelerini kullandı.” şeklinde konuştu.

Seminer, katılımcı üyelerimizin kendi tecrübelerini de aktarmaların ardından sona erdi.

TÜRKİYE’DE SEÇİM ÖNCESİ VE SONRASI EKONOMİK GÖRÜNÜM SEMİNERİ 12 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRLECEK

Eğitim ve seminerlerine devam eden Odamız ’da 12 Mayıs 2023 Cuma günü saat 14.00’da, “Türkiye’de Seçim Öncesi ve Sonrası Ekonomik Görünüm” semineri düzenlenecek. Başvuru için asude.celen@cerkezkoytso.org.tr adresine katılımcı sayısı belirtmesi yeterli olacaktır.

çıraklık eğitimi, çtso, cerkezköy tso, eğitim