Mekansal Strateji Planı toplantısı gerçekleşti

31 Ocak 2023

Tekirdağ Valimiz Sayın Aziz Yıldırım Başkanlığı’nda gerçekleşen Mekansal Strateji Planı toplantısına Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ufuk Mangır, katılım sağladı.

Valimiz Sayın Aziz Yıldırım’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği programda Mekansal Strateji Planı kapsamında, İlimizde tespit edilen “Potansiyel Sanayi Alanları” konulu sunum gerçekleştirildi. İslahtan gelen organize sanayi bölgelerinin genişleme potansiyellerinin yanı sıra ilimiz sanayisinin genel durumu ve ülkemiz sanayisi içerisindeki Tekirdağ’ın yeri de görüşüldü.

“BÖLGEMİZ İLE İLGİLİ MAKRO PLANLARI İVEDİ OLARAK YAPMALIYIZ”

Toplantıda söz alarak açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Çetin, “Türkiye’nin en önemli üretim üslerinden biri olan bölgemizde, tüm STK’ların ve yerel yönetimlerin bir araya gelmesiyle, gelecek 30 yılın makro planlarının yapılması gerekmektedir. Gelecekte en büyük tehdit: yeraltı sularının hızla tükenmesi ve buna alternatif çözümler bulmalıyız. Şu anda pahalı olsa bile geleceğimiz açısından hayati önem taşıyan su sorununu çözüme kavuşturmalıyız. Meriç Nehri’nden Ege’ye dökülen, yıllık 5 milyar metreküp suyun, Türk tarafına düşen 2,5 milyar metreküpünün Trakya’daki çeşitli çukur alanlara taşınarak, faydalanılması hayati önemini taşıyor.” ifadelerini kullandı. Yapılacak olan makro planların sürdürülebilir olması gerektiğini dile getiren Başkanımız Ahmet Çetin, “Yeni sanayi planları yapılırken bu sorun dikkate alınmalı. Sayın Valimiz öncülüğünde, tüm değerli kurum ve kuruluşlarımız ile bir arada yürüteceğimiz çalışmalar ile bölgemizin değerine değer katacağımıza inanıyorum.” dedi.



Toplantıya ayrıca Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, OSB Başkanları ve kurum müdürleri katıldı.