Prefinansman Ek Protokolü
Devamı...
Sayın Üyemiz
05 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereğince;
- Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde,
- İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde,
- Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler,
- Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler,
- Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları,
Bu işyerlerinde çalışan tüm personeller Hijyen Eğitimi almak zorundadır.
Yönetmeliğin 11. Maddesi gereği “Her iş kolunun izin, onay, kayıt, ruhsatlandırma ve benzeri hizmetlerini yürüten Bakanlık veya mahalli idare tarafından, yönetmelikte belirtilen işyerlerinin yükümlülükleri yerine getirip getirmediği denetlenecek ve yükümlülükleri yerine getirmeyenler hakkında 1593 Sayılı Kanunun 282.maddesine göre işlem yapılacaktır.
Eğitim almayan kişiler söz konusu işletmelerde çalışamayacağından, firmaların cezai duruma düşmemeleri için, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü veya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat edilmesi ve 05 Temmuz 2014 tarihine kadar sertifika alınması gerekmektedir.
Bilginize sunulur.
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası
Eğitim alması gereken iş kolları:
|
|
1 |
Cilt Bakımı Hijyen Eğitimi |
2 |
Dövme ve Takı (Piercing) Hijyen Eğitimi |
3 |
Güzellik ve Saç Bakım Hizmetlerinde İşyeri Sahipleri ve İşletenlerin Hijyen Eğitimi |
4 |
Kuaför (Kadın/Erkek) Hijyen Eğitimi |
5 |
Makyaj Hijyen Eğitimi |
6 |
Vücut Bakımı Hijyen Eğitimi |
7 |
Kaplıca, Hamam ve Sauna Görevlisi Hijyen Eğitimi |
PAZARLAMA VE PERAKENDE (FOET KODU: 341) |
|
8 |
Kantin İşletmeciliği Hijyen Eğitimi |
9 |
Meyve ve Sebze Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi |
10 |
Su ve Deniz Ürünleri Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi |
11 |
Şarküteri, Bakkal ve Gıda Pazarları Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi |
12 |
Tarım Ürünleri Satış Elemanlığı Hijyen Eğitimi |
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ (FOET KODU: 811) |
|
13 |
Aşçı Hijyen Eğitimi |
14 |
Bar Görevlisi (Barmen) Hijyen Eğitimi |
15 |
Et ve Et Ürünleri İşlemeciliği Hijyen Eğitimi |
16 |
Otel/Motel ve Lokanta Yöneticileri Hijyen Eğitimi |
17 |
Pastacı Hijyen Eğitimi |
18 |
Servis Görevlisi (Garson) Hijyen Eğitimi |
19 |
Şef (Yiyecek Hazırlama ve Sunum Hizmetleri) Hijyen Eğitimi |
TOPLUM SAĞLIĞINI KORUYUCU HİZMETLER (FOET KODU: 853) |
|
20 |
Su Temini (Üretimi) Hijyen Eğitimi |
GIDA TEKNOLOJİSİ (FOET KODU:541) |
|
21 |
Çay Üretimi ve İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi |
22 |
Gıda Kontrol Elemanı Hijyen Eğitimi |
23 |
Hububat İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi |
24 |
Süt İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi |
25 |
Sebze ve Meyve İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi |
26 |
Zeytin İşleme Elemanı Hijyen Eğitimi |