“BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZİN EKONOMİSİNE DEĞER KATIYORLAR”

1 Haziran 2022

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” çalışmasının 2021 yılı sonuçları açıklandı. Odamız üyesi 25 firma da bu listede yer aldı. Firmaları tebrik eden Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva, “Pandemiye ve savaşa rağmen; istihdamını azaltmayan, üretemini, ihracatını arttırmak için 7/24 çalışan ve sadece bölgemize değil ülkemizin ekonomisine değer katan tüm firmalarımız büyük bir övgüyü hak ediyor.” dedi

“BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZİN EKONOMİSİNE DEĞER KATIYORLAR”

Açıklanan verilere göre bu yıl ilk 500 listesinde  Odamız üyesi 25 firma yer aldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva, “İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası’nın açıkladığı, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan 25 firmamızı kutluyorum. Son yıllarda dünyayı etkisi altına alan pandemi neniyle ekonomide yaşanan dalgalanmalara rağmen, çarkları durdurmadan çalışmaya devam eden firmalarımız, gücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Pandemi döneminin ağır yükünü sırtımızdan atmaya başladığımız dönemde ortaya çıkan Ukrayna – Rusya savaşı da yine ekonomide bazı daralmalara neden oldu. Üreten ve ihraç eden firmalarımız için zor bir durum ama bunca zorluğa pandemiye ve savaşa rağmen; istihdamını azaltmayan, üretemini, ihracatını arttırmak için 7/24 çalışan ve sadece bölgemize değil ülkemizin ekonomisine değer katan tüm firmalarımız büyük bir övgüyü hak ediyor. Bunun yanısıra yapılan ihracat ve ortaya çıkan rakamlar global pazarda da adımızın geçmesinde ne kadar büyük pay sahibi olduklarının da bir göstergesi.” ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Odanın üyelere olan desteğinin hiçbir zaman eksilmediğini ifade eden Başkanımız Kozuva, “Yine üyelerimizin de katılımı ile gerçekleştirilen ara ürünlerin yerlileştirlmesi projesi de bölgemiz ve ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Yüzde yüz yerli üretim ile ihracını yapacağımız ürünlerle de kalitimizi ve gücümüzü bir kez daha ortaya koymuş olacağız. Sayın Valimiz Aziz Yıldırım’ın da konu ile ilgili gerçekleştirdiği konuşmasında dediği gibi tüm dünyaya ‘Türk malına güvenebilirsiniz’ dedirteceğiz. Odamız da her konuda olduğu bu konuda da üyelerinin yanında ve destekçisi olmaya devam edecektir. Bu vesileyle uzun süredir olduğu gibi bu yıl da ilk 500 içerisinde yer alan tüm bu firmalarımıza istihdamları, üretimleri, ihracatları ve ortaya çıkardıkları katma değerler için teşekkür ederiz. Birlikte daha güçlüyüz.” dedi.


iso, ilk500, sanayi