Vali Yıldırım: Türk markasına güvenebilirsiniz dedirteceğiz

1 Nisan 2022

Arçelik ve BSH firmaları, içerisinde Odamız üyelerinin de bulunduğu tedarikçi firmalar ile bir araya geldi. Toplantıda ara ürünlerin yerlileştirilmesinin önemini anlatan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Ürünlerimizi ne kadar çok kendi sanayicimiz tarafından üretebilirsek dışarıya bağımlılığımız o derece de azalacaktır. ‘Bu marka, Türk markası ve siz buna güvenebilirsiniz’ dedirteceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Terkirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Kosgeb Güney Müdürü Esin Sayın, Arçelik ile BSH firmalarının yetkilileri, odamız üyeleri ve diğer tedarikçi firma yetkilileri katıldı.

ÜYELERİMİZ, FİRMA YETKİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Yerli ve Milli ürünlerin artışı hızla devam ederken, Odamız da bu alanda girişimlerini sürdürüyor. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün yaptığı çalışma doğrultusunda 400’ü aşkın ara ürünün 260’ının Arçelik ve BSH fabrikaları tarafından ithal edildiği tespit edildi. Firmalardan da gelen talep doğrultusunda bu ara ürünlerin yerlileştirilmesi konusunda Vali Aziz Yıldırım Başkanlığında ön toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda ara ürünlerin ilimizdeki tedarikçiler tarafından sağlanması kararı alındı. Bu kapsamda konu ile ilgili bilgilendirmeyi üyelerine sms, mail ve web sitesi aracılığı ile duyuran Odamız, üyelerimizin iki dev firma ile direkt B2B görüşmeleri yapmasına da olanak sağladı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantı sonrasında içerisinde odamızın üyelerinin de yer aldığı yaklaşık 250 temsilci, Arçelik ve BSH firmalarının yetkilileri ile görüşme fırsatı buldu.


#arcelik #bsh #cosb #ctso

“DIŞARIYA OLAN BAĞLILIĞIMIZ AZALACAK”

Firma yetkilileri tarafından yapılan tanıtımın artından bir konuşma gerçekleştiren ve yerli ürünlerin artmasının önemine değinen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Burada ürettiklerimiz dünyanın dört bir yanında satılacak. Onlar Türk malı kullanacaklar, Türk malına kesinlikle güveneceğiz. Bunu da sizlerle yapacağız. Bu zamanın da çok uzun ve uzak olmadığını düşünüyorum. Bir ürünü elde etmek için binlerce tedarikçiniz bulunuyor. Üretim yaparken kendi parçamızı ne kadar çok üretirsek dışarıya olan bağlılığımız da o kadar azalacak. Dışarıya karşı da o kadar güçlü olacağız. Bunu da yapabilecek kapasiteyiz. Bugün marka olmak önemli, o markanın içini ve altını doldurmak çok daha önemli. Çünkü eksiklik olursa marka değeri düşüyor. Biz de ürettiğimiz ürünlerle ‘bu marka Türk markasıdır ve siz buna güvenebilirsiniz’ dedirteceğiz.” dedi.