Tebliğler Hakkında Görüş Bildirimi

24 Ocak 2022

Sayın Üyemiz,

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Birliğimize gönderilen yazıda Gümrük Birliği kapsamında ülkemizin uyumlaştırmayı ve uygulamayı taahhüt ettiği Avrupa Birliği (AB) müktesebatına uyum çerçevesinde, elektrik-elektronik sektöründe yer alan ürünlerin enerji etiketlemesi ve çevreye duyarlı tasarım gereklilikleri ile ilgili Tebliğlerin 25/3/2021 tarihli ve 31434 (Mükerrer) sayılı Resmî Gazete'de yayımlandığı, bununla birlikte, AB'de yayımlanan 2021/340 sayılı Regülasyondaki düzenlemelerin ilgili Tebliğe derç edilmesi, etiketleme ve çevreye duyarlı tasarım kapsamında AB Komisyonundan ve sektörden gelen görüşler çerçevesinde formül ve atıf düzeltmelerinin yapılması gerektiği ifade edilmektedir.

Bu doğrultuda hazırlanan ve güncel AB müktesebatına uyumu sağlayan ekteki Tebliğ değişikliklerinin incelenerek görüşlerinizin 27 Ocak 2022 Perşembe günü mesai bitimine kadar Odamıza (ilknur.inal@cerkezkoytso.org.tr) iletmenizi rica ederiz.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,