Çerkezköy TSO, Müşterek Komite Toplantısının İkincisi Gerçekleşti

16 Kasım 2021

Odamız tarafından yılda iki kez gerçekleştirilen Müşterek Komite Toplantısının ikincisi Özgürlükler Adası’nda gerçekleşti.

Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın başkanlığında gerçekleştirilen Müşterek Komite toplantısında 12 meslek komitesinden üyeler yer aldı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meslek komiteleri ile Demokrasi ve Özgürlük Adası’nda toplanmanın gurur ve onur verici olduğunu ifade etti.

Toplantının gündem maddelerinden ilki Meslek Komitelerinin 2021 yılı ilk 6 aylık performans değerlendirmeleri oldu. Odamız Genel Sekreteri Hakan Gel tarafından komite toplantılarının verimi aktarıldı. İkinci gündem maddesiyle ise genel anlamda komite temsilcilerinin 2022 yılı için görüş ve önerilerine yer verildi. Genel olarak ele alınan sorunlar inşaat sektöründeki fiyat artışları, kalifiye eleman bulmakta yaşanan zorluklar, sanayi sektöründeki büyümeye oranla üretim tesislerinde yaşanan yetersizlikler, salgın sürecinde yaşanan genel sıkıntılar oldu.  

Personel ve istihdam konusundaki sorunların öne çıktığı toplantıda komite üyeleri, personel bulmakta çektikleri sıkıntıya örnekler vererek dikkat çektiler. Meslek liselerinin bu konuya çözüm üretecek şekilde bir eğitim sistemine yönelmesinin şart olduğunu aksi takdirde birkaç sene sonrası birçok sektörün çok ciddi eleman sıkıntısı yaşayacağını dile getirdiler.

Odamızın bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği Çerkezköy Endüstriyel Fuarının, firmaların birbirini tanıması ve kaynaşması açısından çok önemli olduğu, ayrıca bir Dijital Satın Alma Platformu oluşturulmasının da faydalı olacağı ifade edildi.