Uzlaştırma Komisyonu

19 Ekim 2021
Sayın Üyemiz,

İlgide kayıtlı yazıda, eser, icra, yapım ve yayınların kullanılması ve/veya iletilmesi, bu kullanım ve/veya iletimi yapılan mahaller ve kuruluşların sınıflandırılması, iletim ve/veya kullanımlardan kaynaklanan ödemelere ilişkin sözleşmelerin yapılmasında ortaya çıkan uyuşmazlıkların giderilmesine yönelik uzlaştırma usulü düzenlendiği ifade edilmektedir. Yazıda devamla, meslek birlikleri veya meslek kuruluşları tarafından talep edilmesi ve Bakanlığın uygun görmesi halinde, tarifeleri müzakere etmek üzere Uzlaştırma Komisyonu oluşturulduğu belirtilmektedir. Birliğimize iletilen tarifeler ekte verilmekte olup, tarifelere ilişkin görüş, öneri veya itirazlarınızın 22.10.2021 tarihine kadar Birliğimize (irem.ahi@tobb.org.tr) gönderilmesini rica ederiz.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,