ODAMIZ İLE TNKÜ VE NKÜTEK, ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ İÇİN EL ELE VERDİ

11 Şubat 2021

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ve NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. arasında üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek adına işbirliği protokolü gerçekleşti.

Üniversite ve sanayi iş birliğinin arttırılması hedeflenen protokol, 11 Şubat Perşembe günü Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Kozuva, NKÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Mümin Şahin, NKÜ Rektör Yrd. Sn. Prof. Dr. Bülent Eker katılımı ile gerçekleşti.
Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, gerçekleşen protokolle üniversite ve sanayi arasında bölge ekonomisini geliştirecek iş birlikleri sağlanacak. Karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirilirken, sanayicilerin yapacağı Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarında ve yenilikçi ürün ortaya konulmasında üniversitenin bilgi birikiminden yararlanması tesis edilecek. Bizler de gerçekleştirdiğimiz protokolle birlikte Odamız olarak tüm bu çalışmalara destek olmayı planlıyor ve yapılacak çalışmaların bölgemiz için faydalı olmasını diliyoruz, dedi.