BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANI PROTOKOLÜ İMZALANDI

17 Aralık 2020

ÜYELERİMİZE NEFES OLACAK

BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANI PROTOKOLÜ İMZALANDI


Odamız  ile Ziraat Bankası arasında Güvenli Ticaret Protokolü imzalandı. Protokole göre, oda üyelerimize Ziraat BANKKART Başak aracılığı ile mal alım satımların uzun vadeli imkan sunulacak.
Odamızda imzalanan protokole Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Mustafa Seçkin, Ziraat Bankası Çerkezköy Şube Müdürü Atalay Güzel ve Ziraat Bankası Girişimci Müşteri İlişkileri Asistanı Buğra Mandacı katıldı.


Protokol ile alakalı bilgilendirme yapan Ziraat Bankası Şube müdürü Atalay Güzel, “Güvenli Ticaret Sistemi: Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı ile; “Alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir tedarik zinciri kuruyor, üye işyeri ve kurumsal kart alt yapımız üzerinden özel fiyatlama ve vade avantajı sunuyoruz. Böylece alıcı ve satıcılar kendi nakit akışlarına uygun ödeme takvimi oluşturabileceklerdir. Sisteme katılan alıcı ve satıcılar kendi aralarındaki ticareti, kartlı ödeme sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapacak, bu sayede iş hacimlerini arttıracaklardır. “Alıcı ve satıcı arasındaki tahsilat riski ortadan kalkacak, alıcıların ürün ve hammaddeye daha hızlı ulaşmaları sağlanacak” dedi. 

Protokol imza töreninin ardından değerlendirmede bulanan Yönetim Kurulu Başkan Vekilimiz Mustafa Seçkin, “10 Aralık 2020 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürümüz Sayın Hüseyin Aydın’ın tanıttıkları, bizim de kısa zamanda üyelerimize tanıtacağımız, Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı protokolü imzalamak için burada bulunuyoruz. Bunun güvenli ticaret için önemli olduğunu düşünüyoruz. Tahsilat riskini azaltan, özel vade ve fiyat avantajı sunan bu proje ile üretim, ihracat ve istihdamın devamlılığı da korunacak ve sonuçta tüm ekonomi de bundan olumlu etkilenecektir. Ben Odamız adına projede emeği geçenlere teşekkür ediyor, üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Projeye ilişkin detaylı bilgi linki aşağıda belirtilmektedir.


https://tobb.org.tr/Sayfalar/20201214-BBTZFP.php