SORUMLU EMLAK DANIŞMANI SINAVI DÜZENLENECEK

10 Ağustos 2020

Sayın Üyemiz,

Odamız ile TOBB-MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı için Mesleki Yeterlilik Kursları açılacaktır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gayrimenkul ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleme amacıyla hazırlanan ve 05.06.2018 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren“Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” kapsamında; Gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) mesleki yeterlilik belgesine, işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) veya Emlak Danışmanı (Seviye 4) mesleki yeterlilik belgelerinden birine sahip olmaları gerektiği belirtilmiştir. Taşınmaz ticareti ile iştigal eden gerçek kişi ve tacirlerin faaliyetlerine devam edebilmeleri için 31.08.2020 tarihine kadar yönetmeliğe uygun hale getirmeleri gerekmektedir.

 

27-28 AĞUSTOS 2020 Tarihinde TOBB MEYBEM İşbirliği İle Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı için son başvuru tarihi 18 Ağustos 2020 olup, ayrıntılı bilgi için Odamız 0282 726 88 88 - 132 telefon numarasından Seçkin BAYRAKTAR ile irtibata geeçebilirsiniz. 

Bilgilerinize sunarız. 


Saygılarımızla,
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası