KOZUVA: KOBİ’LERİMİZ NEFES ALACAK

29 Nisan 2020

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi TOBB Nefes Kredisi tekrar başladı. TOBB’un öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş tarafından atıldı. Konu hakkında Çerkezköy TSO Hizmet Binasında yapılan tanıtım toplantısında Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Denizbank Bölge Müdürü Ahmet Çelik, Çerkezköy Şube Müdürü Filiz Adıyaman ve Saray Şube Müdürü Orkun Güner Gül yer aldı. Nefes Kredisi hakkında bir açıklama yapan Denizbank Şube Müdürü Ahmet Çelik, “TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Kredide üst limit illere göre 50 bin ile 100 bin TL arasında değişiyor. TOBB Nefes Kredisine Denizbank aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak. Kredi kullanacak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Odadan alacakları faaliyet belgesi ile koşulsuz şartsız, Denizbank üzerinden krediye başvurabilecek” dedi.

BU SÜRECİ, YÜKÜ PAYLAŞARAK GERİDE BIRAKACAĞIZ
Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ise tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı devletin aldığı ve alacağı tedbirlerin ekonomi için önemine dikkat çekerek şu sözleri kaydetti: “Ülke olarak öncelikli hedefimiz bu illeti en az can kaybı ile atlatırken, ekonomimizi de ayakta tutmak. Salgın sonrasında küresel ekonominin yeni bir hal almasını bekliyoruz. Değişen iş yapma biçimleri, kızışan rekabete karşı işletmelerimizi hazır hale getirmek boynumuzun borcu. Bu sebeple Odamızın tüm imkânlarını kullanarak, elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyarak üyelerimize bu zor zamanlarında kaynak yaratıyoruz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi bu bir finansmanda inovasyon atağıdır. Bu süreci, yükü paylaşarak geride bırakacağız. Nefes Kredisi’nin yeniden başlatılması için büyük çaba harcayan Birlik Başkanımız sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve hiç tereddüt etmeden bu yolda yanımızda olan Denizbank’a teşekkür ederiz. Nefes Kredimiz, tüm işletmelerimize hayırlı olsun.”