Hijyen Eğitimi

6 Ocak 2014

Sayın Üyemiz,

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği 5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan komisyonca hazırlanan programlar, 04/10/2013 tarihinden itibaren Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün web sitesinde yayımlanmaya başlamıştır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün Çerkezköy Meslek Eğitim Merkezi tarafından;

• Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı kurumlarca uygulanacak bu eğitim programları sonunda e-yaygın sistemi üzerinden kurs bitirme belgesi düzenlenmesi, bunun dışında hiçbir kurum ve kuruluşun vereceği belgenin geçerli olmayacağı,
  • Daha önce alınan belgelerin geçerliliğinin olmaması ve bu yönetmelik kapsamında hazırlanan hijyen eğitimi programlarından alınacak belgeyle denk olmayacağı,
  • Bu Yönetmeliğin kapsadığı işyerlerinde ve mesleklerde, söz konusu kurs bitirme belgesi olmayan personelin çalıştırılmaması,
  • Yönetmelikte bildirilen süre de göz önünde bulundurularak, öncelikle bu eğitim programları ilgili iş yeri sahipleri ve işletenlerine en kısa zamanda bildirilmesi ve eğitimlerin başlatılması bildirilmiştir.

Hijyen Eğitimi almak istediğiniz çalışanlarınıza ait ekte sunulan ön kayıt başvuru formunu doldurarak kayıt için istenen belgelerle birlikte Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezine teslim edilmesi ile eğitim organizasyonu yapılacak olup eğitim sonrası verilecek eğitim sertifikası için ücreti firma/çalışan tarafından Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi’ne ödenecektir.

Bilginize Sunarız