SORUMLU EMLAK DANIŞMANI SINAVI

12 Mart 2020

Odamız ile TOBB-MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı için Mesleki Yeterlilik Kursları açılacaktır.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından gayrimenkul ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenleme amacıyla hazırlanan ve 05.06.2018 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren“Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” kapsamında; Gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) mesleki yeterlilik belgesine, İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) veya Emlak Danışmanı (Seviye 4) mesleki yeterlilik belgelerinden birine sahip olmaları gerektiği belirtilmiştir. Taşınmaz ticareti ile iştigal eden gerçek kişi ve tacirlerin faaliyetlerine devam edebilmeleri için 31.08.2020 tarihine kadar yönetmeliğe uygun hale getirmeleri gerekmektedir.

 

26-27 Mart 2020 Tarihinde TOBB MEYBEM A.Ş. İş Birliği İle Emlak Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi  Sınavı için son başvuru tarihi 19 Mart 2020 Perşembe günüdür.

Bilgi için:
Seçkin Bayraktar
0282 726 88 88 Dahili: 132