Danimarka´da Dolandırıcılık Faaliyetleri Hakkında

6 Mart 2020
Sayın Üyemiz,

TOBB'dan gelen yazıda, T.C. Kopenhag Ticaret Müşavirliğinin yazısına istinaden, Danimarka'da bir süredir, ithalatçı firmaları dolandırmaya yönelik faaliyetlerde artış gözlendiği, Danimarka'dan ihracat yaptığını belirterek firmalarımızla temasa geçen bazı şahıslar hakkında şüphe duyulduğu ifade edilmektedir.

Yazıda devamla; Müşavirliğimize danışan Türk ithalatçı firma sayısının da arttığı ve şüphelerin tamamına yakınının haklı olduğunun tespit edildiği, gerçek firmalar adına web sitesi kuran ve bu web sitelerinde çeşitli ürünlerin satıldığı izlenimini veren dolandırıcıların, başta Polonya olmak üzere farklı ülkelerdeki banka hesaplarına para gönderilmesini talep ettiği ve sonrasında web sitelerini kapatarak ortadan kaybolduğu iletilmektedir. Bu şekilde hareket eden şahıslara ait web sayfalarının genel özellikleri, bazı örnek sayfa bağlantıları ve ekran görüntüleri bağlantıda yer almaktadır.

Bu çerçevede, yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilebilmesini teminen, özellikle Danimarka'dan ilk kez ithalat yapacak firmalarımızın T.C. Kopenhag Ticaret Müşavirliğimize danışmaları önem arz etmektedir.

Üyelerimizin bilgisine sunulur.

Saygılarımızla,
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası