Muafiyetli ÜDY-TİO ve ODY-TİO Başvuruları Hk.

30 Ocak 2020
Sayın Üyemiz, 
 
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından "TİO Yönetmeliği Kapsamında Düzenlenen Muafiyetli ÜDY-TİO/ODY-TİO Mesleki Yeterlilik Belgeleri" konulu bir duyuru yapılmıştır. 
 
Yapılan duyuruda muafiyetli ÜDY-TİO ve ODY-TİO başvuruları hakkında bilgilendirme yapılmış olup  R1 ve R2 Yetki Belgelerini TİO Yetki Belgesi'ne dönüştüren firmalarda çalışanlara Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği kapsamında düzenlenen ve R1/R2 Yetki Belgeleri altında kayıt altına alınan ÜDY/ODY Mesleki Yeterlilik Belgelerini başvuru evrakları ile ibraz ettikleri taktirde ilave ÜDY-TİO/ODY-TİO Mesleki Yeterlilik Belgeleri verilebildiği, bunun için ilgililerin Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürlüğüne başvurması ve başvuru işlemleri değerlendirildikten sonra ÜDY-TİO/ODY-TİO Mesleki Yeterlilik Belgesi ücretini ödemeleri gerektiği belirtilmiştir. 
 
Duyuruda ayrıca R1/R2 Yetki Belgesi dışında yetki belgesi ile çalışan firmalar ilave TİO Yetki Belgesi aldıklarında veya TİO Yetki Belgesi'ne dönüşüm işlemi gerçekleştirdiklerinde, söz konusu yetki belgelerinin altında kayıtlı bulunan ÜDY/ODY Mesleki Yeterlilik Belgelerini başvuru evrakları ile ibraz ettikleri taktirde ilave ÜDY-TİO/ODY-TİO Mesleki Yeterlilik Belgeleri verilebildiği, TİO Yetki Belgesi haricindeki yetki belgeleri kapsamında kayıt altına alınan ÜDY/ODY Mesleki Yeterlilik Belgeleri ile başvuru yapacak ilgililerin ÜDY/ODY belgelerini, e-devlet hizmetlerinde yer alan T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesi Sorgulama/Düzenleme hizmeti üzerinden barkodlu ve doğrulama kodlu olarak temin ederek başvuru evraklarına eklemeleri gerektiği belirtilmiştir. 
 
TİO Yetki Belgesi'ne ilişkin başvuruların T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bölge Müdürlükleri'nden yapılması gerektiği bildirilmiştir. 
 
Söz konusu duyuruya https://tmkt.uab.gov.tr/duyurular/tio-yonetmeligi-kapsaminda-duzenlenen-muafiyetli-udy-tio-ody-tio-mesleki-yeterlilik-belgelerine-iliskin-duyuru adresinden ulaşabileceğinizi bildirir, başvuru evraklarını ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz. 


Bilgilerinize sunarız. 


Saygılarımızla, 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası