ÇERKEZKÖY TSO’NUN EĞİTİMİNE ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

18 Aralık 2019

Çerkezköy TSO Konferans Salonunda düzenlenen ve Seyyal Hacıbekiroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı Toplantı ve Zaman Yönetimi eğitimi, hem iş hem de eğitim dünyasından katılımcılara ev sahipliği yaptı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü öğrencilerinin ilgi gösterdiği eğitime, Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Gülten Vatansever Balcıoğlu da fikirleriyle katkıda bulundu.

HER ŞEYİ ZAMANINDA YAPIN
Etkin toplantı ve zaman yönetiminin en büyük sırrının planlama, yazma ve sonuçlandırma olduğunu söyleyen Seyyal Hacıbekiroğlu “Yaşamdan beklentilerinizi, hedeflerinizi, sizi motive eden, size heyecan veren şeyleri yazın lütfen. Ve 3-6 ayda bir gözden geçirin. Zamanında yapmadığınız her şey acil olur. Her şeyi zamanında yapmak sizi hafifletir, başarıyı artırır. Bir gününüzü not edin, bunu bir hafta boyunca yapın. En çok neye zaman harcadığınızı görün. Zaman harcadığınız konular sizi hedeflerinize ulaştırmayı sağlıyor mu? Düşünün, gözden geçirin, revize edin” dedi. Pomodoro ve Önemli-Acil Matrisi tekniklerinden de bahseden Hacıbekiroğlu, katılımcılara aktif olarak gerçekleştirdikleri uğraşlarını da listeleyerek zaman kaybı yaşatanları belirlemelerini önerdi.

TOPLANTILARDA İŞ LİSTESİ KULLANIN
Verimli bir toplantı için hazırlık yapılması ve toplantının zamanında başlamasının oldukça önemli olduğunu belirten Hacıbekiroğlu “Toplantılarda gündeme bağlı kalınmalı, karar alınmalı, karar alınmayan gündemler bir sonraki toplantıya gündem yapılmalıdır. Ayrıca gereksiz sohbet, dikkat dağıtacak davranış ve durumlar engellenmeli, gündem dışı konulara izin verilmemeli. Toplantıda mutlaka iş listesi kullanılmalı ve bu işlere sorumlular atanmalı” dedi.

SERTİFİKA VERİLDİ
Eğitim sonunda tüm katılımcılara Odamız tarafından sertifika verildi.