Trakya Üniversitesi İş Yeri Uygulama Eğitimi Hk.

6 Kasım 2019

Sayın Üyemiz,

Odamıza gönderilen yazıda Trakya Üniversitesi İş Yeri Uygulama Eğitimi hakkında şu bilgiler verilmektedir: "İşyeri Uygulama Eğitimi(3+1) olarak adlandırılan eğitim modelinin temel amacı, belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmekte olan Meslek Yüksekokullarında, öğrencilerin istihdama yönelik yetişmelerini sağlamak amacı ile eğitim öğretimin 3 döneminin okulda ders, 1 döneminin ise tam zamanlı olarak işletmelerde uygulamalı yapılmasını sağlamaktır. Üniversitemizde toplamda 5(beş) Meslek Yüksekokulu 3+1 İşyeri Eğitimi Sistemine geçmiştir. 2019-2020 Bahar döneminde(03 Şubat 2020-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında)  3+1 İşyeri Eğitimi Sistemi kapsamında işyeri eğitimi uygulaması yapılacak bölümler ve İşyeri Uygulama Eğitimi(3+1) hakkında kısa bilgi ektedir. 


2457 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun Ek 23 Maddesine göre "Yükseköğretim kurumlarında pratik, uygulamalı dersler ve staj; öğrencinin tercih edeceği ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile bunlara muadil özel kuruluşlarda yapılabilir." denilmektedir. Bu bağlamda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun Ek 23 üncü maddesine istinaden firmanızda işyeri eğitimi uygulaması kapsamında ihtiyaç bulunan departmanlarınızda öğrenci çalıştırma için taleplerinizi Trakyakariyer Portalımız aracılığı ile bizlere aktarabilirsiniz. 

 Trakyakariyer.org üzerinden bulunan İşyeri Uygulaması Modülü üzerinden nasıl talep açabileceğiniz hususunda bilgiler ekteki kılavuzda mevcuttur. 

 

Trakyakariyer Portalı Link: http://www.trakyakariyer.org/ 

İşyeri Uygulama eğitimi boyunca öğrencilerimizin sigortası Üniversitemiz tarafından ödenecektir."

Bilgilerinize sunarız. 

Saygılarımızla, 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası