Türk-Macar İş Forumu

19 Aralık 2013

Sayın Üyemiz,

Macaristan Başbakanı ve beraberindeki işadamları heyetinin Türkiye'ye resmi ziyaretleri vesilesiyle, 18 Atalık 2013 Çarşamba günü 13:00-18:00 saatleri arasında, Ankara JW Marriott Hotel'de DEİK ve MÜSİAD işbirliğinde, "Türk-Macar İş Forumu"nun gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Macaristan ile ticaret hacmimizin son yıllarda hızla artarak geçtiğimiz yılın sonu itibariyle 2 milyar dolara yaklaştığı, ticaretimizin %90'ını sanayi ürünlerinin oluşturmakta olduğu ve makine ve akşamlan, elektronik ekipmanı, motorlu taşıtların önde gelen ürünler arasında yer aldığı, ayrıca, Orta Avrupa'da bölgesel bir merkez konumunda bulunan Macaristan'ın, Almanya gibi ikili ticaretímizin yüksek olduğu büyük pazarlara yakınlığı ile öne çıktığı bildirilmektedir.

Macaristan Başbakanı Sn. Viktor Orban ve TOBB/DEİK Başkanı Sn. M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleştirilecek İş Forumuna katılacak Macar firmaların listesi, taslak program ve katılım forumuna TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki Uluslararası İş İmkanları/Yurtiçi Etkinlikler bölümünden ulaşılabilmektedir.

Bilginize sunarız.