4. TEKİRDAĞ KARİYER VE İSTİHDAM FUARI 2019 İŞÇİ VE İŞVERENİ BULUŞTURDU

11 Ekim 2019
Odamız, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde düzenlenen 4. Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı 2019'un açılış töreni Odamız konferans salonunda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Ayhan Arslan konuşmasında şu sözleri kaydetti: "Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak hem işverene hem de çalışanlara kapılarını ardına kadar açan bölgemiz için katma değer yaratmak, istihdam oranlarının yükselmesine katkı sağlamak, bunların yanında sosyo-ekonomik kalkınmaya da öncü olmak en büyük hedefimiz. Bu yılın başında TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımızın iş dünyasına çağrısı sonucunda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 başlatıldı. Yeni istihdama ücret desteği, yeni istihdamın SGK primine, vergisine destek ve kısa çalışma ödeneği gibi 3 ana başlıkta toplanan İstihdam Seferberliği’ni iş dünyamıza ulaştırmak için tüm kurumlarımızla birlik içinde çalıştık. Bizimle birlikte bölgemizin, Türkiye’mizin gücüne ve geleceğine güvenerek İstihdam Seferberliği’ne katılan tüm kurumlarımıza, işverenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Hepimizin bildiği gibi Tekirdağımız hava, kara, demir ve denizyolu ulaşımına sahip. İstanbul gibi önemli bir şehre komşu ve Avrupa’ya açılan sınır kapılarımıza sadece 100 kilometre uzaklıkta. Tekirdağ, bu lojistik ve stratejik öneminin yanında verimli topraklarında hem tarıma hem de sanayi bölgelerine ev sahipliği yapmakta. Bu yönleri sebebiyle yoğun göç alan ilimiz hem iş gücü hem de yatırım açısından oldukça avantajlı ve cazip bir bölge. Tekirdağ’ın uluslararası ticarette gerçekleştirdiği atılımlar yeni ve gelişmiş iş alanları ile sürdürülebilir kalkınmada ülke genelinde örnek şehirlerden biri olmaya devam edeceğine inanıyorum. Bu toprakların bereketini ve umudunu kaybetmeyeceğini biliyor, 4. Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarının işverenlerimiz ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından fuar alanında açılış kurdelesi kesilerek, stant ziyaretleri gerçekleştirildi.